Saturday, March 30, 2013

Kisah Pertamaku | KL

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Today is my second day i'm at Kuala Lumpur, tapi ni baru sempat nak menaip. bukan hape hilang cocentrate gitu , sebab dengan keadaan orang yang ramai it was like nightmare, heehe.


For the first hari khamis malam , saya amek bas express perdana sebagai pilihan untuk ke Kuala Lumpur ni, sebab bas tu je buat saya yakin, tambahan the owner of Express Perdana , his home is near to my house also dia rapat dengan family saya, and pada mulanya seperti saya bermimpi , sebab rasa macam aneh saja. Okay , untuk pengetahuan korang ini kali pertama saya naik bas sendirian, semua orang macam heran ? ketawa? sebabnya dorang cakap saya ni macam penakut, yes saya penakut, sebab biasanya kalau amek bas pun mesti ada teman, nasib naik bas perdana ni, walaupun tiket dia mahal la sikit dari others, quality bas tu memang perfect ! banyak kali jugak i took that bus bila nak kemana-mana especially masa nak turun ke langkawi. nak ke penang , sebab bas ni memang the best bagi saya.


And i am so happy sebab dekat sini, saya dilayan seperti zaman kecik-kecik dahulu, well as you know me anak bongsu . So bila berjalan dengan kakak and macam  best gitu, semalam hari jumaat , 29 mac, abang bawak ronda satu daerah kajang tu, sambil amek kakak di Hotel Sri Malaysia , sebab dia ada kursus dekat sana, btw memang happy jugak kat sini, ayah pun walaupun he's already datuk, tapi still he loves me as anak bongsu , and last night jugak rasa best sebab my(SM) a.k.a ibu lol bring me and my sister keluar . best gitu tapi yang tak boleh tahan, mahu muntah saya nok , dekat kl ni bukan kemain traffic jam. kalau fikir traffic jam, baik balik terengganu lol. kalau bawak kereta dalam KL ni , confirm jumpa saya diwad, hahaha, saya mana boleh panik-panik.


Btw sedikit sebanyak saya dah boleh lupakan segala kesedihan saya di terengganu, sesungguhnya rasa happy banget dong. kehidupan sebagai anak bongsu kembali bermula, walaupun kembali bertemu dengan adik beradik kandung after a long time not meet / a few years tidak ketemu, saya tidak akan melupakan jasa adik beradik angkat saya, i love my family, alhamdulillah so far so good kalau dihitung-hitung , adik beradik kandung dengan angkat, saya lah yang paling bongsu , hehe love it.

Okay that all my meroyan for this morning, good morning all. have a blessing and nice day! =) i miss blog so much ! nanti saya update lagi =)