Saturday, April 13, 2013

Sisterhood | miracle

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Hari ni seperti keajaiban berlaku . sebab i meet my foster sis , Akak Shahida Murni Alias , actually kelas memandu , seperti memberi banyak kenalan baru kepada saya . Okay sebagai singkatan kak murni ni , dia masuk sekali and daftar sekali dengan saya kelas memandu , awal januari haritu . And beberapa minggu yang lepas kak murni dah amek jpj test , awal bulan 3 gitu if ta silap , kak murni dah kena test jpj . So masa tu yes i'm really sad . Sebab dah tahu mungkin lepas ni tak dapat jumpa dah kak murni . You know me right ? anak bonsgu yang paling manja dengan semua orang, not just my family but all people. saya kalau bab feeling-feeling mudah sangat nak keluar air mata bakkk layan ombak ghinnndu kekdahnya .


Time tu, kira macam
"erkk mesti kak murni lupakan aku bila dia balik terengganu , " sebab dah tahu waktu perpisahan itu bakal berlaku . wohoho.

but today it was like a nightmare , masa ujian QTI tadi , lepas saya siap test dengan pegawai dia, tiba-tiba kak murni datang , it was like " haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ? aku mimpi ke ? " dengan muka reaksi yang sangat terkejut, sebab dia datang lewat , then dia habak lew yang dia aritu kandas dalam pemanduan motorsikal, and kereta dia lulus, memang la kan ? orang perempuan , si abang J pun takde respond langsung, hishhh orang kasi chance la sikit .


So tadi so far so good , QTI saya pun okay , motorsikal beres , cuma kereta bila masuk parking , bengang gilerrr la sebab kereta tu nauzubillah tahap lewa dah kot, kira layak jadi besi buruk kot clutch dia, sebab nak tekan clutch dia bukan kemain susah, lepastu siap bergoyang lagi, dah la suasana dalam kereta tu tak berapa nak indah, so walaupun clutch dia tak berapa nak function saya try gunakan kuasa minyak untuk gerakkan kenderaan, so tadi masa nak undur tu, kereta tak gerak, so terus tekan minyak sikit, and it over ! pegawai tu suruh keluar dan tengok, rupanya kereta saya bumper dia melepasi garisan (cinonet jewwww kot) tapi pegawai tu saja nak kenakan saya, actually kebanyakkan guru kat sini suka buli saya taw, sebab saya boleh kira lama lah, 4 bulan hadap muka dorang, tambah dengan kepetahan berbicara saya buat dorang suka usik-usik saya . haiyaaaa. so time test 3 penjuru , saya tak buat la tadi.


And sedih ilewww ileww lah kan, walaupun lulus tapi parking ada hal sikit, terus feeling oombak ghindduuu maya karin ada depan. wow =P. so tadi lepas tu terus call kak murni sebab nak mengadu pasal ni, dia tak angkat and saya terus gelabah, maybe kak murni already change her phone number kot, so duduk kejap sensorang sambil fikir tak jumpa cari kak murni nak story ,then tetiba kak murni datang. time tu dia tengah bawak motor la,kak murni mintak ditunjukkan step step dia, so saya lah kenkonon ajar kak murni step by step dalam tu, rasa bangga kejap sebab adik ajar kakak,
for you info, saya selesa berurusan dengan kak murni, sebab dia persis macam kakak saya , baik tak suka marah-marah and boleh terima pendapat orang . get it ?


And tomorrow will be our last meet at this institute . so balik rumah terus cerita dekat bonda pasal ni .
saya : mak ajie jumpa kak murni yang orang teganu tu lah, macam mimpi, (terus buat muka senyum).
mak : keajaiban la tu, awak pun dok tahu dia nak mari hari ni kan ? takdir nak jumpa dia lah tu, so awak amek tak nombor handphone kak murni, nanti bila balik manir awak boleh jumpa kak murni .
saya : amek, siap dengan facebook lagi.
mak : awak ni mak bangga lah sebab awak friendly. lepastu bla bla bla bla 

 so awak awak dan awak yang baca ni doakan kami lepas test besok okay.
amin.

this picture amek dekat fb kak murni, kak murni yang pakai tudung oren berbaju putih. =)

Thanks for reading hokey :)