Monday, April 15, 2013

FREEDOM in MISSING

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Maaf semua, jika terperasan saya sekarang suka update blog malam-malam , pertama kali saya menaip entri ni dalam keadaan gembira sebab baru lepas fetch up my sis dari kelas dan tetiba terjumpa mama baru habis kelas , subhanallah a long time i'm in silence mood , tanpa berjumpa and malam ni takdir ALLAH nak jumpa mama dekat sekolah, and tonight is the one of my happy night =) sebab rindu dekat mama. tahu dok kite kang rindu sangat nak masuk kelas bi balik, lepastu tengok mama ajar novel "the curse" and saya and the gang sleep well dalam kelas. haha . okay melalut . yeah i am missing my mama so much . all of her student also miss her.
Ok sekian.

And today i'm FREDDOM! yeah sebab after this i don't have to wake early morning and after prayer i can sleep as i want, sebab usually kena get ready awal-awal in the morning kena hantar adik dulu, yeah amek tugas mak sementara masih ada di rumah , kang bila dah balik nun jauh kesana mak la yang kena hantar amek adik , tiap masa dengan sekolah siang malam, hihi. lepastu kena get ready sebab at 8.am cikgu memandu akan hon sehabis deras depan rumah tokwan sehinggakan penghuni rumah toksu pun terkejut, huwaaa. yeah itu maknanya tiap-tiap hari kena attend kelas memandu , tahu dok kite kan mesti akan merindui sekolah memandu lepas ni, sebab kite ni friendly (gata ganti diri "kite" ), so dengan cikgu semua kita baik, siap hari-hari kite kena usik dengan cikgu . and seriously i'm sad walaupun nun jauh dilubuk hati nak teriak, tapi cover macho tak jadi nangis cuma sedih gitu je, and the most remember thing after this " cikgu kamal yang suka hon deras-deras depan rumah " mesti rindu semua.


Tadi syukur ke hadrat ilahi saya selesai test dengan jayanya, walaupun hari ni penuh debaran sebab saya selalu kandas pada bahagian parking, sebab bumper selalu over the LINE. and tadi alhamdulillah semuanya berjalan lancar, test semua okay. and wait for next week dapat lah P and boleh la jalan atas jalan raya, tadi petang test drive dengan kereta PREVE abang, sebab lama dah tinggal auto since bulan Jan , masuk kelas langsung tak sentuh auto dah. btw belajar manual sangat awesome, actually la kan , saya harap saya gagal lagi, sebab saya ta sanggup nak tinggal institut memandu lagi, tak ready. uwaaaaa.


So , lepasni banyaklah perkara yang akan dirindui oleh saya, kawan . guru . kereta . makcik kantin . dan tempat lepak diwaktu habis kelas.

mesti lepas ni rasa aneh sebab dah takde orang hon depan rumah, and i terkepoh-kepoh berlari ke kereta. subhanallah i'll miss everythings.! inshaallah saya akan sentiasa jalan-jalan di institut memandu lagi. bila janji parent nak beli kereta for me tercapai, amin.


I 'LL MISS EVERYTHING , MEMORIES IS MEMORIES and NEVER will changed.

Sisterhood | JPJ test

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Amboi kemain part 2 . tak habis lagi nak sambung entri semalam, sini . hari ni ALHAMDULILLAH jpj test hari ni lulus dengan jayanya walaupun hati gundah gulana , tengok muka abang J tu dah macam muka pengawas peperiksaan time nak amek SPM dulu lah, garang! nasib lepas. Tunggu besok pulak untuk test kereta . Hari ni walaupun di Institut hujan bukan kemain lebatnya , ujian tetap ujian . Nasib masa turn saya hujan tidak lebat mana . so boleh maintain bersemangat lagi. Masa nak naik titi , bukan kemain berdoa mintak lulus . sebab tak nak kecewa lagi . rasa berbaloi la latihan selama ni .

But , it was a sad day to me. sebab today is my last day meet akak Shahida Murni . sebab dia jpj test for car dia lulus bulan lepas, so it just only me lah waiting for jpj test besok, kalau lulus kira merdeka lah . FREEDOM . so boleh lah nak balik KL Lagi , tak bertapa dekat rumah abah bertapa dekat rumah mama. hahaha .


Tadi feeling sedih gilawww gilaww kalau kopi gok kaw kaw . sebab lepas ni tak jumpa dah kak murni , harap dapat jumpa dia lagi lepasni , bila balik manir harap dapat jumpa dia, dia orang batu rakit, kalau nak jumpa dia jugak cari dia dekat UMT dia part time kat UMT sementara tunggu U . and today i meet a new sis / teman berbicara , kak ha. the sabahan citizen . tapi belajar di terengganu,  UMT under kaunseling . so bila i ada problem senang lah boleh cari dia dak gitu ? best sangat kenal kak ha, sebab she's berdikari a lot, anak gadis tanpa ibu bapa, cannggih ar kak ha sebab dia berani walaupun family dia jauh di sabah, esok weols me and kak ha lah yang akan di uji oleh abang JAY PIIIIIIII JAY . doakan kami.


lepas ni, saya mesti akan rindukan kawan-kawan dekat sini, kak murni , kak zati, abang sam , sahibi, fendy, encik handsome(dok tahu nama. saya selalu panggil dia handsome sebab muka suwiiit), kak ha. and all of the geng, and nak tahu mak cik kantin pun feeling sedih saya nak tinggalkan institusi memandu ni taw, 4 bulan you bertapa dekat sini, siapa tak rasa bila berpisah kan ? so .

 Last pic , kak ha yang berkaca mata and my kak murni , will miss both of you after this.


 Litar yang banyak mengajarku dan memberi banyak kenalan padaku, tiap kali kandas time latihan di litar mesti kawan akan bantu. thanks friend, i'll miss you .


KANTIN - i will miss this canteen after this. especially makcik yang baik(esok kalau ada masa nak snap gambar makcik tu)







Doakan saya lulus JPJ test for car besok.
Thanks for reading.