Thursday, April 18, 2013

Bila SMARTPHONES bermasalah ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hari ni merupakan hari yang stress amat . Dengan panas terik ditambah dengan smartphones saya atau BLACKBERRY bermasalah . Actually i have two blackberry phones , yang bermasalah kali ni the old one, bukan yang baru beli dekat KL 2 minggu lepas. Since i get my new smartphones a few weeks ago , so i give back the old one to my sis , so bila kakak try download application whatsapp and wechat, telefon tu mintak BB i/d . so hentam punya hentam tak menjadi jugak, sebab the old one bb ni , dulu masa register pakai suruh orang je, sebab tak tahu nak buat kan. Almaklumlah tahun lepas baru kenal menatang apa blekberi tuh c(= .


So tadi, bila kakak nak download tak dapat dia bukan kemain kalut , last-last saya panik jugak, sebab handphone tu banyak kenangan, kalau masuk bengkel/kedai memang toke hentam harga mahal semata-mata lupa password . So kakak biarkan kepakaran saya godek-godek handphone tu, nasib menjadi , bahagia kejap.

yang putih yang baru. yang kaler hitam ni la yang problem, so settled dah sekarang =)


bagi yang pelupa password blackberry macam kakak saya ni, korang boleh try cara kat bawah ni, saya tulis as RINGKAS as can okay .

Macam mana ?

1. jangan panik !

2. klik " sini " .

3. korang scroll bawah and akan terjumpa " reset your password " . macam gambar dekat bawah tu.



4 . then tekan submit . and follow the next rules.
p/s: sebab i dah reset kan tadi tak kan nak reset sekali lagi. so you should try .


5. then link reset password akan dihantar ke emel korang , lepastu korang klik pada link dia and it will be direct to bb reset password and just masukkan password baru and retype your new password.

 sekian terima kasih ! =)