Wednesday, May 8, 2013

Simple Giveaway by Nabeel Fikree

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته





Assalamualaikum.





Terima kasih bebanyak kepada mereka semua yang dah sudi jadi sponsor untuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree untuk kali ni. Giveaway kali ni dinamakan sebagai Simple Giveaway sebab hadiahnya simple je. Tak lah banyak mana meletop vavavoom pon hehe. Harap mendapat sambutan dari korang sebab senang je nak join. Guna cara kopi dan pasta je!





Simple Giveaway by Nabeel Fikree


Harap giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang. Alang2 kan, bila dah baca tu teruslah join hihi. 


SYARAT-SYARAT :

  1. Follow blog NabeelStories.Com dan jangan lupa follow blog sponsor jugak!
  2. Buat satu entri bertajuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy kod yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry.
  4. Tinggalkan link pada ENTRY INI sahaja!




NAK TAHU SENARAI HADIAH?
NAK JOIN? JOM KLIK SINI !




My Everyday Begin

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Lagi dan lagi dan lagi , My everyday begin , woha ayat tak boleh blah title macam haprak , by the way yes darling-darling ku sekalian , hari ni my life as a student begin back,  macam budak nerd pergi sekolah kasut besar , seluar slack hitam(aku benci pakai slack sebab suka bergerak) baju putih macam nak pergi opis , like abah pergi kerja, eww saya tak suka pakai baju gitu , i was like my old one baju yang real-real budak sekolah . and after this kena pakai batik, uwaaa tak suka sebab baju tu suka bergoyang ngeee :)


Talking about nerd kids , today i'm back as a budak nerd pergi sekolah pakai baju putih berseluar hitam, saya malu ! sekian  . well 5 tahun saya jadi librarian and masa form 1 lagi saya masa orientasi seminggu dan minggu depannya saya dah kena tukar pakai baju kaler ala-ala yellow oren gitu, sebab dilantik sebagai librarian sekolah. terima seadanya , walaupun bertahun-tahun jadi librarian and cikgu hampir gaduh sebab cikgu pengawas nak amek jadi pengawas, tapi kita kan jenis sedar diri . "aku berdiri dan megah dengan librarian tak kan bila dapat offer pengawas aku nak lupa diri " so tak la kan saya bukan jenis lupa diri okay, so i continue my day as librarian sampai lah form 5 . 


And hari ni macam aneh semacam je bila pakai pakaian budak form 6, saya masuk form 6 pun mungkin sementara atau mungkin selamanya , sebab keputusan UPU comings , inshaALLAH dapat u kelak saya tinggallah form6 ini , tapi hati dah mula sayang dengan form 6 , yang tak boleh blah serius saya sangat geram dengan some form 6 teachers , ayat dia macam nak usir kitorang tak nak bagi belajar lah . lima nam kali duk cakap ayat yang sama.
" masuk form6 ni susah, so baik lah kalian berhenti awal-awal "


aku ni berfikir , i am not a stupid so no need lah to talk like that , zaman sekolah pun nak kenal D E atas paper pun susah paling stupid sangat pun dapat C , okay . so when the teachers talk like that terguris hatiku ini and terasa macam nak angkat kaki lepastu blah dari muka nasiruddin shah, ingat nak pindah sekolah je, tapi gpk form 6 cakap after two weeks, malas aku nak tunggu . maybe some student buat i dont know je, tapi jenis orang yang berperasaan lebih ni aku terasa macam orang nak halau aku jer, aku tinggal KPTM pun semata-mata nak masuk form 6 , sabar mizi sabar . okay stop !


Anyway , i love form 6 style, sebab ini arahan parents so what parents said sometimes berguna kan , so bila my parent parent cakap masuk form 6 okay , so i masuk lah . hari ni pendaftaran okay , sebab tak banyak sekolah yang menjadi penghuni nasiruddin shah , bangga kejap. sebab some usual school dah berpindah ke others school. so tak banyak buah sekolah la, happy kejap. yihaaa and i meet again my bff syafikah, athirah , syahir , mukmin , and others . rasa macam syiok gila and tak bosan . tapi one more thing i am worried about the future class i will masuk, sebab tak tahu nak pilih aliran apa. sedih sangat ! okay let it ,


By the way i am so happy , sebab i got two pairs of shoes. baru gitewww. haha semangat sekolah berkobar-kobar , thanks mom and family for supporting me . I love you guys .