Tuesday, May 14, 2013

The ONDE -ONDE team !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello you guys , So far so good ALHAMDULILLAH , i can get back my mood in writing for my blog, terasa janggal pulak sebab saya beberapa hari tinggal dunia blog ni , kan ? hari ni orientation weeks berjalan lancar seperti biasa , tapi hari ni adalah hari Pemantapan Disiplin season 2 la kekdahnya , sebab last week dah season 1 , so hari ni merupakan hari spotcheck gitu , and a beberapa kawan terkena dalam spotcheck hari ni , sebab tali pinggang tak sesuai , rambut panjang , seluar tak menepati piawaian form 6 , tudung tak klim , and banyak lagi . and at the morning the programme is handled by Encik Mohd Hantta , the form 6 lecturer disiplin , and actually the orientation weeks a little big make me happy la, dengan gelagat kawan-kawan yang super awesome gitu , yeah by the way for this year SMK NASIRUDDIN SHAH get a new unmuslim member from SMK PERMAISURI NUR ZAHIRAH , since our school never had chinesse  or siamesse guy , i am so proud with her because choose smkns as a place for her continues her study . nama dia lupa tapi orang panggil "Suni" if tak silap . bangga kejap sebab nanti ustaz cakap our school akan dapat cuti bila chinesse new year kalau tak silap . wakaka thanks suni because choose our school :)


Okay back to our topic , about "ONDE -ONDE team " maybe you guys will be wondered what has happened with the onde-onde ? right .


Suspen kejap !

It was about 11 am, masa tu saya dengan 10 orang others pelajar yang kena jadi helpers , for the coming teachers day celebration , kena pergi bilik guru sebab nak discuss apa yang perlu kita buat and lakukan , sebab we all need manage a game for the coming teachers day , terkejut bila kena angkut air dalam baldi bagai , by the way i don't think we need do that kot, maybe cikgu yang sediakan cuma kami ni jadi pengadil lah kan .


And lepas bersurainya meeting kami 10 student with a guide teacher, kami pun masuk kembali ke dewan untuk sambung orientasi , and tetiba bila tengah jalan kan ? Nizalman or i prefer call him as Mat Abu as panggilan manja , panggil saya join team dia, masa tu aktiviti bersama our cikgu disiplin as you know ayah angkat dalam entri lepas , sila cari dekat sidebar kalau nak tahu . tak pun baca sini " birthday celebration cikgu raini " .

so saya dengan keadaan terpinga-pinga " eh eh serius kah aku nak join team ni " ? btw bila join team mat abu memang the best , memang senak perut dibuatnya . dalam team tu happy la sebab ada my favourite friend si ramizu , favourite sebab apa , i'm proud with him sebab dia banyak gila aktif dengan aktiviti sekolah . dengan sukannya , dengan dikir baratnya , dengan itu dan ini macam-macam . and the team ada sembilan orang , and masa si abu ni undi number we got the 9 from 10 . haha nombor 9 , team pun sembilan . so our team is , abu/nizalman , shahril , me , ramizu , izzudin , hisyam , hanif , akid and rahman . dorang semua ni memang awesome , lucu and asyik buat saya sakit perut sebab duk ketawa dengan gelagat dorang . 



And masa kena bagi team tu, kita kena cari nama kumpulan , si rahman pulak kasi nama "BUDU" cewahh kenkonon different from others la kan ? and si hisyam bagi nama budu selera kampung bagai , and the last one si ramizu dia teriak nama "ONDE-ONDE " masa nak kena register depan cikgu tu, saya tak henti-henti duk ketawa sebab nama onde-onde , you know me right ? sila imagine saya ketawa . hahaha . heran sebab team ni saja yang different , team lain macam-macam nama dia bagi, as syakirin lorh , gwiyomi loh , and macam-macam but our team is really different , actually kitorang tak serius mana pun, cuma nak kasi happy -happy this orientation week, rasa tak nyesal la sebab join team ONDE ONDE ni sebab make me laugh , wakaka. asyik dok ketawa sampai masa nak presented our tugasan iaitu " MASALAH SOSIAL GEJALA LEPAK " dorang dorang ni semua kemain duk ketawa , sehinggakan saya sendiri pun macam terketar-ketar nak pegang mikrofon , hahaha btw ALHAMDULILLAH our team delivered our presentation dengan terbaik , and we got pujian from cikgu raini taw, dia cakap penerangan yang jelas lagi lancar , and the last before we leave , si izzudin pulak berpantun . it sound like this : ?

pergi ke hutan membawa kapak ,
pokok di tebang di bawa ke kedah ,
anak jantan asyik melepak ,
membuang masa tanpa faedah .


How cool we are right ? hahaha. rasa bangga sebab our team diffenrent from others , sebab team lain satu je bagi peribahasa , but my team berpantun kekdahnya till make the student in the open hall ketawa sakan dengan gelagat si izzudin ,


Btw i'm so sorry sebab nak letak gambar dorang pun memang tak sempat nak snap tadi, tambah saya sorok kamera lol takut spotcheck , mahu naya saya . saya selalu prefer bawak kamera dalam beg not my dslr tapi kamera kecik sebab senang nak amek gambar bila ada desperate even gitu , macam terdesak . tak kan lah nak pikul dslr tu , dahla berat . macam galas apa ntah .


Btw thanks you guys sebab dah buat saya ketawa sampai nak pecah perut , team ONDE-ONDE memang terbaik , kerja dia asyik nak bommm orang je, hihi btw dorang boommm boomm pun dorang kira macam kidding la, nothing is serious. i like friend with them sebab dorang friendly , later saya letak gambar semua team onde-onde ni dekat blog ni . kay ? sebab hari ni memang tak sempat gile nak snap gambar . serius !

 see. ini cikgu raini , favourite teacher saya ever. dia lah cikgu kesayangan saya dunia akhirat, dia jaga saya dari tingkatan satu sampai lima and sekarang saya dah masuk form6 bila di sekolah, wakaka bangga  dengan cikgu raini . yang handsome ni ! dia selalu backing saya setiap masa



ni abang sweet nih yang ebrbaju putih ni lah ramizu , my fav friend . tengok baju dia "majlis sukan negeri terengganu , btw proud with mizu " and yang baju hitam irwan , dia tak masuk form 6 maybe dia akan sambung study kat mana-mana kelak :)

Masuk form 6 , sementara tunggu UPU ni memang awesome , especially bila kena dengan cikgu raini , bangga sangat-sangat dengan cikgu raini, sebab imagine cikgu disiplin nak kena handle budak nakal-nakal kan ? thanks for reading ! till we meet in others entry :)