Saturday, June 8, 2013

Kehidupan baru aku !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tomorrow sunday june 09 , 2013 . arghh esok dah start kehidupan baru sebagai pelajar STPMmoduler batch 2 , tak ready lagi nak sekolah . Heehe , tak ready lagi nak hadap muka lecturer , haha ,tak ready lagi nak kenal apa itu pengajian am , apa itu muet bagai , rasa macam bagus pulak sebab tolak U aritu sebab dapat cuti 2 minggu ngeh3 , sebab i think twice lah i tolak Upu offers aritu , btw i'm proud being myself , ngeh3 . Then when i talked to my mom , ouch lepas stpm sem3 nanti dapat result bagus then continue degree, so terus nak kerja sebab i gile keje uols , tapi the good one is my mom cakap " abang ko takyah kerja la lepas degree , sambung masters terus" janji abang belajar rajin-rajin , biar dapat pointer tinggi ,  oh penatnya i nanti , i ken dai. ngeh3, saya tak suka sekolah tapi saya rajin ? macam mana tu , hihihi so kay mom i will try my best , i hope i can make my mom smile again , ingat lepas stpm nanti nak continue buat law , tapi kan kan kan , takpelah dah parent suruh belajar . hoho . semoga tiada gangguan yang tak diingini untuk saya teruskan cita-cita saya . ken ken ken. doakan eh ? doakan juga moga ada rezeki nak jadi law future coming . hahahaha *menyambung cita-cita dulu*


Cuti 2 weeks , first week best sangat-sangat u meet my sibling , mama and papa and back to myhometown .. tapi sec week rasa macam lemah sebab something happen to my heart , till i nanges 2 3 hari tak henti-henti , tapi ALLAH maha adil , lepas i solat bagai alhamdulillah feeling sedih tu hilang , cuma harap permulaan kepada sem1 berjalan dengan lancar , sebelum cuti dah 3 minggu orientasi , hope by hope . i can be myself . and i can study as well as can .


dah start tanam azam baru . Alhamdulillah moga-moga azam yang dicipta akan menjadi , target sem1 3 pointer ke atas . harap-harap dapat apa yang dikecapi , kita hanya mampu merancang , yang menentukan ALLAH swt , so kita usaha , kita tawakkal , Inshaallah .



#stpmmodulerbatch2 good luck !
thanks for reading .