Sunday, June 9, 2013

1st Day Sem1 and Driving story !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Hello peeps ,
Alhamdulillah , okay malam ni saya nak cerita tentang first day saya masuk belajar as STPMmoduler student batch2 . woho best sangat-sangat , tapi pagi tadi i nanges dalam hati sebab i meet my ilham and hazwan , dia datang sekolah sebab nak cop beberapa borang , ilham masuk belajar dekat tati and hazwan pergi poli , haiyoo . and you know what ? lepas ni i kena pandai-pandai lah jaga diri , kawan pun takdak , semua best prengg i dah cabut dari form 6 , si syahir dah berhenti masuk poli , so just leave me alone lah jawabnya , actually sedih jugak sebab saya tak reti nak sesuaikan diri , tapi tapi saya happy sebab I still have my ramizu , yeah ramizu akan sekelas dengan saya , yeay ! tapi tetap hati sedih sebab kawan-kawan takdak dah .
dear my ilham dan fatin aku sayang kalian gila-gila !


Tapi tapi tapi saya dah dapat beberapa kawan baru , amiruddin ! kawan suka panggil dia din , tapi saya tak suka panggil dia din sebab macam oghangg tua , saya panggil dia amir. =) and alwawi , firdaus yang tak habis-habis dengan cita-cita as cikgu ekonomi , saya ? of course kalau orang tanya saya cakap nak jadi law , hahahahaha. haritu dah nyaris-nyaris nak daftar mmu course law , hahaha tapi rezeki di STPM kot ? InshaALLAH .

 And the most thing cikgu tingkatan 6 ni baik-baik , tapi serius . kadang-kadang tu i takut uu nak bergurau tapi kalau dorang buat lawak senak perut i , nak nak cikgu zarina , dia tegas tapi lawak kemain . nanti i story lagi  Heehehe


And the most TERKEJUT thing is , alwawi asking me to teach him bi , InshaALLAH .


Muet ? target band 3 je , sebab abang suruh fokus muet . since i yang paling tak berapa nak cerdik dalam my sibling so i kena rajinkan diri nak suruh jadi cerdik ? abang sulong dah alhamdulillah kerja but in overseas now , yang kakak dah jadi law pun sekarang , and si abang tengah praktikal engineer , so dia bajet-bajet diri dia tu izzue islam kenkonon sebab izzue islam dalam saya isteri dia kan tengah praktikal , haha koya ! and si adik tengah bertungkus lumus nak capai cita-cita dia as doctor , i pulak ? meroyan tak habis-habis , so for the first time i kena rajinkan diri sebab nak capai cita-cita ngeh3 sebab selama ni asyik main2 je ngeh3.Inshaallah .

my idola is my along and kak bakis ! kak bakis lawyer like with my kakak .

Okay tutup cerita harap-harap apa yang saya kejar saya dapat , yang paling saya nak berterima kasih adalah mak saya sebab dia banyak support saya susah dan senang saya . lebiu mom ! i will try my best !

Okay tentang driving pulak , you know what ? hari ni i drive lah si abang punya myvi , dah la myvi tu dia tinted hitam gelap , i lupa letak p . so tadi lalu depan polis i gabra gila , hampir kena kejar dengan polis , hahaha so lepas ni serik dah , i tak nak dah drive kete dia . seramm , yeah i have a license tapi disebabkan terbiasa lari bila jumpa polis , jadi walaupun dah ada lesen still nak lari . harharhar . ok babai

#sorry this entry without a pic , i just random post here , actually i am so boring now !
Thanks for reading .