Wednesday, June 12, 2013

Cabaran bermula !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello readers , sorry it has take a long time for me to posting a new entry on my blog ,

Lepas 2 minggu cuti rasa happy sangat , sebab dah start buat assigment bagai , kerja pun dah mula nak melambak so tak payah nak menyibukkan diri dengan hal yang merosakkan pemikiran , yeah wake up from the crazy things =P

Actually i am missing my mama so much , sebab a few week ago mama feeda n papa azman pergi buat umrah , so lama jugak tak face to face dengan mama , just melalui skype saja a few weeks ni , haha . and hari ni mama dah balik malaysia dah ! yeay , seronok . tapi tak jumpa jugak lagi mama sebab weekend ni baru dia sampai besut nogori i nih, haaha. sumpah terasa sangat rindu dengan mama sebab banyak cerita yang tergnatung tak sempat nak story , sebab my mama is my bestfriend, ngeh3 dia lah tempat i mengadu , selepas my mok . aritu papa plan nak bawak saya sebab nak ada teman , sebab mama dah bawak angah sebagai teman( my lawyer sis) . so takpelah maybe next time .heehe


Bukak sekolah ni memang best sangat , belajar di tingkatan 6 sangat lah okay dan best sebab still dapat guide dari guru-guru , my favourite subject is muet . Yeah addict gilerr dengan subject tu sebab yang ajar muet pun my mak punya rakan karib , so she treat me like a student and like a son , banggalah kejap !. and the other subject pun memang best , saya amek 4 subject that is bm , pengajian am , sejarah dan geografi . cikgu yang ajar saya semuanya sangat baik , respect them !


Lecturer/cikgu yang mengajar pun tersangat lah sporting , sebab dorang semua kenal saya dari form1 lagi till now , tapi serius saya respect dengan pengurusan tingkatan 6 sekolah saya sebab administration dia tersangatlah serius tapi tapi tapi the teachers tersangatlah sporting , so rasa macam masuk tg6 ni best sebab semua guru yang mengajar di tingkatan 6 kenal my parent , so nak degil-degil pun tak boleh ,  bersyukur sangat-sangat semakin i jadi takut and respect dengan cikgu semakain berkat ilmu i , tak gitu ?


By the way , inshaallah mungkin kejayaan saya mungkin disini kot, hari tu saya mati-matian tolak universiti sebab nak masuk tingkatan 6 , cikgu tingkatan 6 pulak bukan kemain paksa suruh saya masuk u , tapi saya tetap stay dengan tg6 , yeah several student cakap lah yang form6 ni susah , bagi saya tak susah langsung , cuma kena usaha , saya yang dulunya bermusuh ketat dengan subject sejarah dah mula memupuk minat cintakan sejarah , sebab cikgu yang ajar sejarah sangatlah cool , sebab saya amek aliran sejarah adalah fokus utama nak buat law kelak . suggest daripada mama feeda la ni , so saya pun just go on dengan aliran sejarah .


Kalau bab persahabatan , saya sangat happy ! just mula-mula dulu ada jugak several student dari sekolah lain yang membuatkan saya rasa annoying nak mampos , tapi setelah dia dah keluar and berambus masuk politeknik kot and kitorang divided by group i tak jumpa dah the annoying team yang suka buat kacau , till weols semua panggil dia team bitch sebab suka buat bising . kawan-kawan saya semua tak suka budak tu. sebab dia selalu ganggu majlis and degil , masa orientasi aritu saya dengan syafikah (my bestie) umpama nak amek pistol terus bedil dorang tu , and nasib kesabaran masih tinggi , cikgu zarina(bm) kasi kerja suruh i dengan syafikah handle pelajar 6 bawah aritu tapi budak tu buat tak endah je , rasa nak kasi penyepak , sebab degil sangat , alasan dia form6 tak yah dah nak buat kerja-kerja gini , tapi bersyukur sebab dia dah keluar , so takde dah yang menggangu , so weols can enjoy our studies =) tadaaa


And lepas di bahagikan kumpulan ni ternyata kumpulan saya sangat lah awesome , saya dengan syafikah terpaksa berpisah sebab dia ke aliran economy and saya ke aliran history , cuma time kuliah kami masih sempat bersama . haha kawan dunia akhirat .and yang penting " saya dapat kawan baru " 23 orang semua penghuni kelas saya , lelaki 10 dan 13 gegurl , so tak bising sangat . since the last year student yang dapat 4 flat dari kelas aliran kitorang so aritu cikgu ada lah memberi cabaran kepada dahku untuk menaikkan nama sekolah , masalahnya boleh kah saya dapat 4 flat itu ? inshaallah dengan izin allah , dengan doa mak ayah dengan doa cikgu-cikgu saya mungkin akan menjadi salah seorang yang mendapat 4 flat . sebab semua subject yang saya belajar sangat lah best dan enjoy . saya cabar diri saya ! =)


So , that all for the beginner , inshaallah sampai tamat semester 1 saya hanya akan bercerita di blog saja sebab twitter dan facebook saya dah deactived buat selamanya atas alasan yang tertentu yang menggangu kewibaan saya . dan sebab diharamkan dah main benda alah tu , so i just post everything in my blog la , nasib ada blog , lepas ni rindu nak blogwalking ke blog kak mia ( my tabek spring senior lah dalam dunia blog ni ) rindu nak berjoget di blog kak mia / mialiana . hehe sebab bila bukak blog, blog mialiana lah saya akan terjah awal-awal sebab kak mia is sporting , ngeh3 .


Saya dah berjanji nak berjaya , sebab atas paksaan mama feeda dan mak lah saya masuk form 6 , so saya akan buktikan pada mama dan mak saya boleh . sebab saya tahu mama pembaca tegar blog saya , saya rasa bersemangat nak tulis . mama and mok adik akan buktikan satu hari nanti adik mampu berjaya .

Oklah dulu nak out nak buat nota sejarah kejap =)

 Geografi sejarah aliran saya =)


 love theese book , wohooo sejarah deeply in love with you baby =)


 Jadual yang cool , 



Thanks for reading . much love from me , carl lesmana .