Saturday, June 15, 2013

Pantai Bukit Keluang. .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello guys , i am so sorry , i'm late posting a new entry on this blog , well now i'm quite busy with the homework , well i'm back as a student , so i have focus on my study . end of this year i had faced a big test " stpm sem 1 " so i need to pay a lot of attention for my study , but blogging still number one .

Okay , tutup ! today i had so much fun , enjoy the time at bukit keluang beach , as you know this is weekend right so memang ramai sangat pengunjung-pengunjung datang berkunjung kat pantai , orang dating pun ramai . haaaha but who cares ? kan .


So today lepas balik ambik adik dari mrsm terus ke pantai , area 1 lebih cenggitu , wohooo ramai orang . macam pesta pulak , segan segan . tapi still bajet cool . but seriously talk i am so happy, lepak dengan abang , wohooo . tapi bila cakap dekat mak saya happy mak pesan happy tu boleh jangan happy sangat nanti akan bersedih , so saya dah pupuk dalam diri saya , saya tak kan bersedih dengan hal yang remeh temeh , fokus saya pada pelajaran . ingat muka mak abah selalu . Yeah !


Okay , malas nak cakap panjang . kepada kalian-kalian yang singgah ke besut terengganu ni moh la singgah-singgah di pantai bukit keluang , korang boleh datang time cuti-cuti bawak family datang , kalau korang nak stay pun dekat dengan pantai bukit keluang ni ada resort . so korang tak yah cemas , orang jauh-jauh pun boleh datang okay . sebab based on experience kalau dekat bukit keluang beach resort tu ramai pendatang luar , serius bukit keluang ni famous , managment resort ni memang tiptop macam 5 star dah dah , saya still ingat the last year camp budak-budak kemain mandi dekat kolam di bkb resort ni , bersemangat dorang semua mandi dekat kolam . haaha

Okay lah let the picture story everything . ngeh3 . gigih saya tunggu gambar untuk diupload tahu . hahahahaa. ok tata .


 ni tempat apa pun saya tak tahu , heehe area dia dekat pantai .


 siapa lah amek gambar saya tengah syok sedut minuman nih , candit =P


ombak , oh emm gee , segala derita kesedihan aku pohon dihanyutkan bersama ombak ini , kehkeh ombak ghinduuu .


 view dari tepi pantai tempat main bola xD


 YEAH ! this is what we call bukit keluang , jungle trekking dekat sini memang beshhh .


 Gigih dorang mandi manda , hamboiii kemain ,



 orang tu buat apa ntah atas batu uhh semangat hikhikhik


 dari bawah xD





 Jiwang sat , buang kesedihan kat laut amek kegembiraan .


 ngeh3 . teka teki =D





 Anak sapolah ni , gambar ni adik yang ambik , dia pakai bedal je amek gambar budak-budak ni .

















haaa , ni dia pintu utama bukit keluang beach resort , sebab mama and papa kalau dorang balik besut dorang suka stay dekat sini , saya paling suka lepak dekat dia punya restoren waktu malam-malam , sambil borak . wohooo especially bila saya dan adik beradik yang lain bertemu . enjoy , and memang lupa dah segala masalah di minda . yang paling best dekat sini ada sediakan gym , so saya suka teman abang-abang pergi gym sebab dorang membajet sazali samad . and terus koya ! hahaha . ngeh3 .

korang nak tahu info lanjut or nak booking bilik boleh , klik bukit keluang tak pun korang google saja .

k ni review sikit sal bukit keluang beach resort :

The 4-star Bukit Keluang Beach Resort is a convenient 5-minute walk from Pantai Bukit Keluang. It boasts a restaurant, an outdoor swimming pool and free Wi-Fi in public areas.

Recreational choices include exercising at the gym, playing an exciting game of paintball or renting a bicycle to explore the area. Karaoke facilities are also available.

Tastefully decorated, the rooms and suites come with wooden flooring and are bathed in warm light. Included in all units are a TV, seating area and private balcony that overlooks the greenery.

Available for lunch and dinner, D’Kolam restaurant serves Malay and Western dishes. In-room dining is also possible with room service.

Beach Resort Bukit Keluang is a 30-minute drive from Jerteh City and a 1.5-hour drive from Kota Bahru Airport

 this is my room number , ngeh3  dulu kala .


 depan bilik i ada mende nih , dulu masa pergi kem . jadikan tempat ni tempat duduk sambil makan maggi dan main game dalam ipad kawan .






Thats all for tonight , sehingga jumpa lagi pada masa akan datang . busy sikit nih latihan sejarah tak buat lagi , tapi gigih duk update blog .