Tuesday, June 18, 2013

Night of Hopes

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tonight is a different night,
It's something special.
Tonight is deep and dark,
But dark with hidden hope.


Tonight let's light up our dreams, 
Brighten them up with stars.
Tonight, let the moon lead us,
Let us walk towards our goal.


Good night readers , sincerely carl lesmana xD




ANUGERAH CO-OPERATIVE TERBAIK 2012 PERINGKAT SEKOLAH milikku !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Alhamdulillah , bersyukur ke hadrat ilahi .


lima nam kali fikir nak publish ke tidak entry ni sebenar , kang tulis kang ada makhluk kata i nak membangga pulak , tapi takpe lah sebab kawan-kawan blog i ni ikhlas nak baca , so kepada yang suka kritik blog ni , sila blah jauh-jauh . okeyyyy sayang ?
hari ni saya dapat anugerah . anugerah cooperative terbaik peringkat sekolah , kategori lelaki disandang oleh saya ,

Okay , hari ni pagi tadi semangat gila bawak buku banyak-banyak pergi sekolah , then lepas parking kenderaan bagai , terus masuk bilik tutorial . macam orang sengal gitu , dah la pergi sekolah tak pakai kaca mata , sedangkan kaca mata ada jer tersangkut dekat baju , and mulalah di cas pakai context lens , haaaha comel sangatkah mataku ini wahai classmate ? ngeh3 , perasan .


And tengah ready , pagi tu ada tutorial bm . so buka buku nota , bukak latihan terus ulangkaji sat lepastu kutip ic classmates sebab nak antar dekat management teacher nak daftar stpm penggal 1. so tengah kutip demi kutip senior datang melalak , semua pelajar turun ke dewan sekarang . in my mind time tu , arghh ni mesti ceramah sebab bulan ramadhan nak menjelma tak lama lagi . agak-agak jela .


Then bila ke dewan , gelak sakan dengan classmates , serious saya dah mula sayangkan semua classmates saya sebab dorang sporting sangat-sangat . haaaha . semua budak lelaki dalam kelas i dah macam bff gitu , wekks nak muntah . haaaha. and rupanya hari ni sambutan hari koperasi sekolah peringkat sekolah saya .memang terkezuuuut nauzubillah la kan .


So masuk dewan tengah buat barisan and get ready nak duduk , ada junior form 5 datang jumpa " mizi nanti nama mizi akan di panggil atas pentas " so get ready okay so saya buat derkk je la.


So , tadi lepas ucapan bagai ada kuiz . cikgu raini mintak i jawab , tapi ken ken ken , i buat derk saja . and tiru iklan dalam tv " SAYA DAH BESAR " ketawa terbahak-bahak cikgu raini . and yang paling syiokkk nya dalam dewan tu i tak fokus pun pada utusan yang disampaikan , siap whatsapp dengan i punya kakak adalah , aka english teacher dekat i punya sekolah . siap ketawa-ketawa cakap pasal niaga sebab every year kitorang suka amek gerai , jual banana split . haaaha . kelas kau jah . so tahun ni kakak cakap dia dah tak nak niaga , i pun dah surrender awal-awal sebab i punya kawan pun tak ramai tahun ni .


Then , tengah di kesibukkan ceramah , sambil i tengah whatsapp sambil menyorokkan hp dalam file , nama i diseru . sebagai " ANUGERAH CO-OPERATIVE TERBAIK PERINGKAT SEKOLAH KATEGORI LELAKI " mahu ternganga semua classmates iols , weyh . haha dorang bangga la kan sebab budak kelas dorang dapat anugerah and masuk kelas lecturer sejarah bukan kemain duk panggil saya dengan panggilan cooperative , ngeh3 . btw i'm proud with myself . alhamdulillah rezeki allah . sebenarnya saya tak expect pun , sebab hari ni target nak masuk kelas saja . rehat pun tak turun . tapi kena pergi dewan siap naik pentas , tapi tak lah gabra sangat sebab ayahanda rozman ada , aka guru kanan ko , yeah saya rapat dengan dia . dia siap tarik-tarik atas pentas tadi , segan segan ,. hahaha

saya berkhidmat dengan koperasi sekolah saya selama 4 tahun , bermula tg 2 . and berakhir tahun lepas , so memang cool babe dapat anugerah cenggitu ,  fokus saya nak membanggakan mak abah . mama serta papa . okay !

 kita dapat ni , naik pentas dapat shaking tangan pegawai angkasa and berbual dengan pegawai angkasa hahaha


 dapat tuala yang ada label smkns , woohho and some other thing .


promote cuklat 3 bijik , cikgu siti kasi dekat kite ngeh3 .

kbai , enjoy reading yeah , thanks . selamat malam assalamualaikum !