Saturday, June 22, 2013

Sekejapnya masa berlalu . .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tadi baru je rasa hantar adik pergi mrsm lepastu amek adik di mrsm , tapi sekarang dah malam .
Tadi baru je rasa tolong mak pergi pasar , beli apa yang patut , tapi sekarang dah malam .
Tadi baru je rasa siang tapi sekarang dah malam .

Kalau duk tadi tadi dan tadi , sampai bila tak habis kan ? . rasa sekejap je masa berlalu , rasa baru jer semalam cuti . nak rehat sepenuhnya kenkonon , tapi esok dah start masuk sekolah . esok dah start masuk bilik kuliah , esok dah start kena salin nota bm yang panjang berjela-jela tapi best  , esok dah start tidur dalam kelas masa muet , tapi saya jugak yang asyik kena bentang asal berkait dengan english . hahaha


Masa itu emas !

Yeah saya percaya pada peribahasa tersebut , masa memang emas . kalau kita tak jaga and guna masa kita elok-elok kita akan jadi orang yang rugi . rasanya banyak jugak aktiviti yang saya lakukan sepanjang cuti 2 hari ni , hari minggu kan kan kan ?

Khamis 
saya start gunakan hari khamis untuk merehatkan minda dan diri secukupnya , sebab letih yang teramat sangat minggu lepas , asyik kalau belajar dalam bilik tutorial mesti muka nak menghadap meja , sila bayangkan meja yang sekali dengan kerusi tu , meja yang boleh gerak atas bawah tu . yeah saya memang tak suka meja tu , sempit . haaaha nak tidur tak muat . seterusnya saya settlekan semua assignment yang diberikan , walaupun sikit saya siapkan awal-awal . cuma nota tak sentuh lagi . malasss .


Jumaat
Pagi tu dah dikejutkan awal-awal oleh mak , sebab kena pergi pasar . kena beli santan , and cari breakfast . and cari sayur-sayur untuk dimasak . memandangkan pasar tak lah jauh sangat adalah dalam 4km tak lah rasa jauh sangat , haaaha . sejak cuti tunggu spm aritu , saya dah reti masuk pasar . jadi anak sejati hoho biasanya , saya tak pernah langsung pergi pasar sebab saya fikir negatif je tentang pasar , saya imagine orang jual ayam dan ikan and tengah pegang pisau besar tengah potong haiwan tu and darah terpercik kat baju , oh yacksss (pengaruh tv melampau) . tapi tak ! sejak dah biasakan diri aritu teman mak pergi pasar , rupanya dalam pasar ni ada banyak kategori . ayam , sayur , dan kuih . so saya dah boleh ke pasar sendiri . lepas balik rumah terus layan movie , movie sebenarnya saya isteri dia . gigih oi saya download episode dia dari awal , so spend time layan cerita tu jelah , hihi firashh . omg . schaff omg . hahaha


Sabtu
Bangun awal jugak , sebab adik ada kelas di mrsm kota putera , and hari ni jugak adik ada program mentor mentee . oh saya masuk mrsm hantar adik pun dah boleh rasa aura orang bijak-bijak . haaaha . so lepas hantar adik terus pergi pasar lagi , sebab hala yang sama . so cari santan untuk mak masak for lunch terus cari kuih muih sikit . yang paling penting bekpes kat pasar tu boleh tahan jugak , i like the nasi lemak . sedap ! and lepas tu hari ni i spend time dengan menghadap buku pengajian am , menghadap je okay bukan buat nota . hahaaa .


Esok ?
Hari ahad , totally i hate the sunday . sebab kena masuk assembly . and esok ada program menderma , darah . so saya salah seorang daripadanya , mak cakap derma darah dapat pahala , bila lagi kan nak berjasa buat masayarakat ? so esok adalah harinya , nanti saya update dekat blog peristiwanya macam mana , tetibe rasa nak pitam ngeh3 . takut sebab tak pernah derma darah . ni pun dengan kebenaran ibu bapa tau , sebab saya kan masih muda , tak cukup 18 tahun lagi . bulan sebelas baru cukup , kan kan ?
so doakan segalanya berjaya esok okay .

terasa pipi makin tembam . haaaha

#semangat mula timbul lepas dapat anugerah cooperative terbaik , jadi nak pastikan sem1 ni dapat anugerah pelajar cemerlang pulak . inshaallah . sahabat blogger doakan saya eh . terima kasih semua :)