Friday, June 28, 2013

Running Man Punca senak Perut !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Siapa peminat tegar Running Man dekat sini ? ce habak sikit . Kita geng . Hoo hoo :)

Running man punca senak perut , yeah . carl duk bantai ketawa macam lupa ingatan sampai senak perut , hahaha start pagi tadi carl layan movie rm sampai lah ke petang  , sampai lupa broadbang maxis limit mati lepas maghrib , nasib ada broadband celcom adik boleh sewa kejap :) memandangkan kerja semuanya dah settled  mahu lah kita merilekskan diri dengan ketawa sampai senak perut hari ni ya :) takmo stress stress .walaupun frust sebab tak dapat balik kl tapi okaylah . hehe sebab janji dengan amirah bajet nak balik kl minggu ni , tapi tunda next week lah .


By the way , carl dah mula bercinta dengan buku-buku . haahaha sejak dah masuk pra u dah start hadap buku balik , tapi mak cakap kita tak boleh ar hadap buku lama-lama nanti stress . hahaha so nak hilang stress terus layan running man .


Hari ni layan episode berapa entah , yang jelas running man memang cool dengan watak Lee Kwangso , watak yang terlalu lembik asyik terkena saja , carl suka tengok dia , walaupun dia selalu gagal dalam games , or selalu kena buli dengan kim joong kook ,dia tetap semangat nak menang . yeah semangat !


Carl tak tonton dekat astro la , sebab kat rumah tv sebulan tak bukak hoo lagipun rumah dekat kampung mana ada astro lain lah kalau balik kl , mak bukak pun time tengok berita je , tv dalam bilik apa lagi . berhabuk , sebab memang langsung tak bukak dah sebab tak ada masa . hehehe :) nasib ada kawan-kawan dalam kelas si amalina , si suhaila , si farhan (nama sama dengan abang) , and lain-lain lagi minat movie korea , so tak keseorangan la, rata-rata minat movie running man .so senang nak copy copy hekhekhek.


#dalam kelas lecturer sejarah suka panggil carl mat kpop sebab fanatic korea , kan sejarah form6 belajar masyarakat feudal di england dan jepun so carl suka sangat tersasul korea , hahaha so cara nak senang ingat jepun bayangkan korea , hahahaha . still terbayang muka lecturer sejarah panggil mat korea, dia cakap anak dia pun kalau hadap korea lupa nak makan nasi . wohoho kelas ya , penawan movie korea :) dia cakap si korea mata sepet , satu kelas ketawa , tapi carl tetap backing korea hahahahaha . tapi tak boleh fanatic sangat , time belajar kita belajar , time free free boleh lah nak layan korea , hardisk penuh dengan movie korea . aiyoyo :)


Be happy ! jangan sesekali kita sedih dengan hal yang tak sepatutnya kita sedih .



terima kasih , selamat berhujung minggu semua .

Asyik cari salah orang je , walaupun sudah jelas !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

3 minggu amek masa nak tenangkan diri , tenangkan hati , tenangkan fikiran , sakit hati memang tiada kesudahannya kan selain memaafkan kesalahan orang itu dan melupakan , yeah aku dah maafkan si dia dan si dia , sebab aku tak nak sakit hati aku membuak-buak hingga bernanah . aku dah start nak lupakan dan buang jauh-jauh dari hidup aku . jadi aku fikir positif mungkin ini ujian ALLAH pada aku kan ? jadi aku perlu terima dengan redha , orang nak kata apa itu hak dia , janji aku dah mula nak cari balik kebahagiaan aku :)

copypaste#

Hai comel right gambar kt atas ni?

Tapi ada mesej yg tersendiri taw .

Terang lagi bersuluh, krayon biru tu yg salah ek?

Tapi still dia nak tuduh yg merah tu salah , gitu lah aku . sudah terang-terangan orang tu bersalah tapi still nak salahkan aku , yang pasti ALLAH maha besar dia maha tahu . 


Dalam hidup kita ni pun ada manusia jenis mcm tu. Jelas jelas dia yg bersalah. Ntah kenapa dia duk sibuk menuding kt orang pakai jari telunjuk dia tu. Nak buktikan dia tak salah, tapi dah sah-sah memang dia yg salah.

Mudahnya menuding kt orang.
Cuba tunjuk jari telunjuk tu kt diri sendiri sambil diri depan cermin? Haa kasi sedar diri sikit. bak kata pepatah " Jangan sibuk menerakakan orang lain , nerakakan diri sendiri tu dulu "

Ni lah orang kata, ukur baju di badan sendiri. Ehh?
Kuman seberang laut nampak, gajah depan mata tak nampak. 

Sesuai tak peribahasa tu? Hehehehe.

Sebelum nak menuduh orang, periksa diri sendiri dulu.
Kadang kadang orang ni, dia tak tau yg orang sekeliling dah tau helah dia, dah tau penipuan dia. Jadi dia still selamba ah tuduh orang sana, tuduh orang sini.
Atau pun dia sedar orang semua tau yg dia salah, tapi dia saja buat buat tak tau. Taknak ambil tau katanya.

 Manusia kadang-kadang depan kita baik bak pijak semut tak mati oi , belakang kita gunung everest didakinya .

so aku nak positifkan minda aku , aku malas nak amek kisah hal remeh temeh , lama-lama dia sedar la tu mana silap dia , adab manusia kalau tak salahkan orang memang tak sah , sebab dia rasa diri dia sempurna sangat, mana ada yang sempurna manusia ni . melainkan anda malaikat .

p/s: maaf entry agak kasar dengan berbahasakan aku , tapi terselit seribu pengajaran dekat situ . 
Terima kasih :)

Selamat Pagi xD

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Bismillahhirrahmanirrahim.


Masuk telinga kiri keluar telinga kanan,
Selamat menyambut pagi wahai kawan.

Makan kupat berbalut janur
Janur tua warnanya merah
Semestinya kita harus bersyukur
Mendapat hadiah hari cerah.

Senjata ayam adalah jalu
Senjata lebah adalah sengat
Malam panjang telah berlalu
Songsong pagi dengan semangat.

Kucing berlari ke pemiliknya
Sampai ditempat langsung dipeluk
Sudahkah kita bersyukur padaNya
Menghirup nafas pagi yang sejuk.

Ada anjing ada buaya,
Sukses untuk hari ini ya.

Ada roti tidak beragi
Ada kupon yang tak ditukar
Ayuh kita bangun pagi
Untuk menyambut pagi yang segar.

Kicau burung memecah sunyi,
Angin bertiup dingin sekali,
Sunggu segar pagi ini,
Terasa tenang di dalam hati.

Kopi panas roti masin,
Jadi sarapan di pagi hari,
Senyum pagi hari harus rutin,
Harimu akan Tuhan berkati.

Angin bayu di pagi hari,
Menyapa tubuh terasa segar,
Senyuman ikhlas kita beri,
Sepanjang hari kita bersyukur.

Turun bekerja cari rezeki
Rejeki halal untuk keluarga,
Hidup aman kita miliki,
Harapan untuk kita semua.

Nyiur melambai tanda gembira,
Tarian hidup semulajadi,
Di awal pagi bergurau senda,
Penyejuk jiwa pengobat hati.


Sekian Terima Kasih :)