Saturday, July 20, 2013

Bila punya kakak suster !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

You know what ? tonight i got scolded by my sis aka my cousin .
aha !
why ?
coz i did not get an enough sleep .

So i kena marah la , lepas dia tengok i punya test blood pressure result .
Kenkonon tanya dialah sebab dia kan nurse . tapi kena ceramah pulak , but i know that for my goodness. just sengih-sengih .

After this , i dah kena start berpantang ! Berdegup jantung eh . Arghhh dah boleh imagine berpantang , kena makan makanan bakar dan TAK SEDAP . tak boleh makan makanan berminyak . berlemak bagai . oh no !

Punca dia maybe sebab tak cukup tidur , so lepas ni pukul 9 or 10 dah kena masuk tidur dah .

And the reason also , kuat memikir . kena marah la jugak , lepas ni kakak cakap kena buang segala perkara-perkara negatif yang bermain di minda .

Bila kakak cakap tentang effect dia , terus jadi semangat nak amalkan pantang yang betul . hehehe .

Btw walaupun kena ceramah saya bangga ada sis nurse sebab dia tahu apa yang patut dan apa yang tak patut .

Ini betul-betul dugaan .

#aku rasa tiba masanya untuk aku kosongkan pemikiran aku pada benda-benda yang tak patut , tapi bila kena tidur pukul 9 or sepuluh , macam tak best je oi . normally aku tidur pukul 12 or 1 .

doakan saya cepat sembuh eh !

Dilema Ramadan !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

I wish this ramadhan will be the best ramadhan for me . But you know what ? this ramadhan will be the most ramadhan i will remember in my life . However i could tell this because this ramadhan really full of wonderful and bad memory .

The sweet memory is , this ramadhan is the best ramadhan in my life i thought and another / dll .

The dilemma is this ramadhan shows the truth disease that i had . before this when i went to private clinic them never tell me bout this . u know ?
My blood pressure really high till i need goes to clinic everyday to check my blood pressure .

On my thought too , this year "raya" doesn't mean anything to me , maybe ? 1st because " saya dah besar" sec i have no mood to celebrate this raya . arghhh

Today i went to 1Malaysia clinic to having a blood pressure test , and my blood up from the first day i test , you know what ? i am really shock today . my feeling was really unhappy .

I don't know what has happened to me , when the doctor/pa keep asking me about the thing play around in my mind i said " Bang , saya rasa fikiran saya tenang je acane boleh kena blood pressure ni ? " and fortunately lah the doctor helpers was really kind to me , and handsome! sedap mata memandang lah , if tak kalau kena yang muka bengis , memang makin tinggi blood pressure i kot ? nasib jugak kena check dengan doktor/pa lelaki , kalau doktor perempuan segan i :P

Yeah maybe on my thinking there was nothing i think or play around in my mind , but the fact is there a many thing in my life .

Maybe i keep think about :

The university that i had cancelled the registeration tempoh hari .
My study maybe ? the assignment berlambak .
My future kot lah ?
My sem1 stpm  exam coming on november .

Doctor keep always asking me to having a great rest , but in my mind kalau nak tenangkan diri kena balik kl lah kekdahnya , duduk rumah abah . takpun i kena balik kl stay rumah papa for a few weeks or month maybe ? but how about my study if i'm going kl ? uwaaaa .

semoga cepatlah turun wahai blood pressure , kalau i boleh mandrem blood pressure nih dah lama i mandrem supaya blah dari diri i , ekeke just kidding .

Apapun ini ujian ALLAH .  hehe :)

 this is one my favourite food after blognese spaghetti .


kuetiaw kungfu abang sally . demong caffe ,

Thanks pray for me kay ?