Monday, July 22, 2013

Tengok korea pun boleh happy !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Kalau tiap kali backmood , or tengah marah or bosan . saya akan layan movie korea ataupun video song yang korea punya , saya sejak dulu sampai kini minat yang teramat sangat pada kumpulan ss501 yang lain pun minta jugak , saya tak tahu macam mana minat pada cerita korea bermula , saya mulai minat apa-apa hal yang berkaitan dengan korea sejak di bangku sekolah rendah lagi masa darjah 5 kalau tak silap  , sebab time tu dipengaruhi oleh cikgu-cikgu praktikal yang fan korea jugak .


Tapi nak tahu kan ? boleh kata separuh dari keturunan nenek saya minat korea , kalau anak sepupu saya 4 beradik , kalau pergi bangi rumah dorang memang penuh movie korea dekat rumah dorang , haritu dorang pergi korea . arghhh jeles . dorang punya hard disk memang full korea movie . lepastu tak campur yang lain-lain lagi , tiap kali kumpul time raya mesti best sebab boleh cakap pasal artis korea . hahaha minat .


Saya pun sama ! sejak mak kasi hadiah hard disk aritu , penuh dengan movie korea lol . minat sangat dengan korea . saya minat pelakon Kim Hyun Joong ! boleh kata tiap kali nak buat kerja , naik kereta ke , memang akan dengar lagu yang dianyanyikan olehnya . so sweet . hahaha sebab sesuatu yang kita suka kadang-kadang boleh menghilangkan segala kesedihan kita kan ?

Haritu sampai kena marah dengan abang . since note1 tu tak tahu nak letak lagu apa , so aritu adik memang masukkan lagu korea la dalam tu , so time abang nak bluetooth lagu konon , saya kena marah sebab satu pun saya tak letak lagu melayu . inggeris apatah lagi . tapi abang saya minat one direction . arghhh . tak minat . dia cakap korea mata sepet . yang one direction tu nampak macam bapuk :P jahat . hehehe


So , since i sakit . nak rilekskan minda lah konon , layan movie korea . memandangkan semua kerja sekolah dah settled so , boleh lah kita layan movie korea . omg minat gilossss korea . siapa minat korea jugak ? habak sat . :)


saya suka team ni . omg ! daebak daebak .

senyum dio comel .  dia berlakon dalam movie boys over flower and playfull kiss .

bigbang tetap nombor 1 . cara dia dance . saya suka taeyang !!!! hahaha

tetiba nak post entry pasal korea , ilham lepas dengar lagu i'm your man by ss501 . daebak ! saranghae youall :)

Meet a Doctor !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Lat night , whole of my family mama papa and abang dah balik kl dah , i felt so sad today . arghhh forget it .

Today i went to clinic again because i had meet a doctor , like usual i goes to clinic but only meet the dressar but today i'm not .

Take a long time , stress eh kena tunggu lama . my number is 45 and the number on time i arrived there 31 . terus merepek sensorang . but sia-sia je amek nombor sebab nurse tu cakap pakai direct jumpa doc . tapi kena cek tekanan darah dengan nurse dulu /

Then nurse yang baik hati , nurse yang jaga kat meja sakit . dia pun suruh saya duduk and cek darah saya bagai , nasib nurse 1 ni baik sikit , boleh diajak berbual . hahaha

Then duduk dekat kaunter , nurse nombor 2 panggil nurse ni macam sombong sikit , geram saya nak baling sandal atas muka dia .
ceritanya begini .
" ada satu pasangan makcik dan pakcik , datang for the 1st time lah , so dorang kena isi borang tapi nurse tu cakap dia sibuk , sedangkan dia duk rilek-rilek je . then nurse 1 pun mintak tolong saya , so saya tolong isikan borang untuk pakcik dan makcik tu . maybe sebab makcik dan pakcik tu selekeh dia layan macam biasa jer , geram jugak . bila mari sorang ni macam mak datin giteww dia siap tolong tulis lagi nama bagai " arghhhh


then namaku diseru , masuk jumpa doktor . nasib doktor baik . hahaha siap berbual-bual lagi . doktor dalam tu ada 2 orang . tapi doktor saya ni , asyik dengan iphone dia jer , kejap-kejap cek phone dia , maybe berfacebook kot ? haha jahat . then lepas cek cek bagai saya kena buat ecg . dia amek darah bagai . oh mak oi " amek kau mizi , aritu bukan kemain kau lari time nak kena cucuk jarum , tapi hari ni kena terima seadanya " tapi nurse 3 ni memang melampau , sebab masa saya masuk dengan nurse 1 dia siap marah lagi , well kami ganggu dia duk hadap komputer , time tu dia tengah berfacebook . oh melampau , tapi atas arahan doktor dia cek jugak saya punya darah .


Lepas siap amek darah bagai terus cek jantung , oh yacks. i need bukak half of my shirt . kena letak gel dekat badan lepastu kena letak alat-alat , yang wayar berseranggah . stress tengok wayar tu , sampai ke kaki , hehehe tapi nasib nurse 4 ni baik .

lepas siap bagai , fuhh lega . balik tu singgah tnb kejap lunaskan bil api and i got mc again . dapat cuti lagi esok sehari . yeay ! daebak . ahhaha

 eh katil dia kecik . haha

 muka sakit giteww.


 sebelum cek jantung , time cek jantung takde orang nak tolong amekkan gambar .





kena cucuk eh ! amek darah . amekaw :P

Thanks for reading :)