Sunday, July 28, 2013

I F T A R W I T H G I R L F R I E N D

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello semua , happy fasting .

Today , my friend and i went to Jerteh , for having iftar together , kami pergi jerteh this time 3 orang .  Actually we had planning this with others member , should there was 5 of our team . but only 3 could attend this iftar , normally me ain and anis , yeah again kami bertiga jugak .

And , ini pertama kali dalam umur hidup saya keluar berbuka bersama kawan-kawan di luar kawalan mak bapak hohoho, you know what ? kali ni kami pergi berbuka dekat bazar jerteh , tempat jualan aneka makanan , tapi penuh sesak dengan ramai orang , ini memang kali pertama saya dan anis masuk tempat yang penuh ramai orang , and saya dapat pengalaman baru taw :) , manakala si ain ni ,dia dah biasa dengan situasi gini jadi dia lah yang order , hahaha . iols segan . meh meh meh .

Saya macam biasa , bro nasi goreng usa satu ! tapi nasi goreng dia biasa je , tak macam yang abang sally (Chef) buat .
Anis , order maggi sup if not mistake lah .
Ain , order rojak . hehehe

Nasi goreng dia biasa-biasa saja, tapi dia tak letak daging merah , so just normal la . then our next menu is , char kuew tiaw . ain suggestkan mende tu , for me biasa saja . sebab saya tak suka sangat masakan ala kekacang gitu . hehehe . tapi sedap lah . sebab boleh makan hehehe .

And for anis , my mak dah bekalkan untuk dia kuih tepung pelita , haha .

And lepas settle makan bagai , we went to kfc , actually i jer yang menggedik nak masuk kfc , sebab terliuq bak hang masa muet teacher usik saya pasal chessy wedges , saya mana boleh . my favourite tu , tapi masuk dalam tu terpandang lah burger zinger yang penuh dengan keju , wohoo order terus . nasib baru lepas withdraw duit, so adalah sikit duit hehehe .

Alhamdulillah , otw balik kami bagi anis drive kereta since dia nampak takut je nak drive walaupun ada lesen ,hehehe yeay sampai jugak rumah ngeh3 . balik rumah pulak . and ini first time bawak anis dan ain balik ghumahh , bonda kita restui persahabatan kami , yeay !

 the abang sally nasi goreng usa , sodap weyh . tempek gambar ni buat kali kedua .


 bandung dan rojak :)














nak grad sama-sama nanti , amin amin :)

thanks for reading !