Tuesday, August 6, 2013

Seteresss dengan line !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tiap-tiap kali nak raya saya selalu noticed yang line telefon akan jadi hang ,tu dengan line telefon belum masuk line internet lagi .  dari semalam lagi seteress sebab wifi jadi slow down , nak update blog tak boleh , tu pun semalam update entry lewat malam , tu pun sebab terus guna broadband . broadband maxis pulak tu , 5 6 kali masuk lepastu dia auto eject , rasa nak marah jugak . last-last menjadi .

Dahla masa bukak dekat connections tengok banyak giler line wifi naik , ipad 2 lah . macam-macam . sampai hang laptop . hahaha ada jugak feeling nak amek kuasa boboboi kuasa petir bagi petir sampai dorang semua tak yah main , kasi saya saja main hahaha .

Kawan-kawan serta guru-guru dah start mesej hari raya , kita tak nak reply lagi lah . malam raya nanti kita reply , pakai nombor maxis kot . haha sebab celcom memang pada malam raya line macam apa entah , kita mesej malam tu tapi mesej kita sampai keesokan harinya , bak kata mama " pending lol " hahaha.

Kata Al Ghazali : yang jauh itu WAKTU , yang dekat itu MATI , yang besar itu NAFSU , yang berat itu AMANAH. yang mudah itu BERBUAT DOSA , yang panjang itu AMAL SOLEH yang indah itu SALING MEMAAFKAN " Salam Aidifitri buat pembaca blog CARL LESMANA serta likers fanpage serta sahabat blogger yang carl sangat sayangi lagi hormati :) !