Saturday, August 24, 2013

Raya PART 1 - SEKOLAH .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua , lately saya sedikit kesibukan dengan kerja -kerja yang melambak . haha apapun sekarang ni jarang dah update blog , update pun tak macam dulu dah 2 3 post sehari . hahaha . sekarang sejak dah ada akaun instagram , first of the beginner post instagram dulu , opsss follow me eh " CARLLESMANA" .

Okay , cukup pengenalannya , hari ni 24 ogos , hari ke 17 syawal . banyak sekolah ganti hari ni dan menggunakan hari ganti ini untuk sambutan hari raya peringkat sekolah . so inilah hari yang dinantikan oleh saya ! wakaka . sebab motif nak peragakan baju melayu, walaupun tuan baju tak handsome . wakaka . haha gurau jerk .

First of all  " SELAMAT HARI RAYA SEMUA " not to late for wishing right ?

Okay , let picture describing about the majlis .

 taken by adik . berpemandangankan jalan raya =D


 Kena sound dengan budak sebab gambar ni , apa dia ingat adik ni girlfriend saya . buahahaha . ketawa sakai mak bila dengar xD


 My geography cikgu , cikgu mat nawi . kerlas gitu keris disisipkan di pinggang hahahahaha . lawak xD


 with ze gurls , nisa and ain .


 adlyn with her mommy and aunty wahida . hahaaha .


 kakak family , yeah love so much this picture . hahaha . adlyn with her mommy and daddy . dengan uncle tarak sebab uncle tukang amek gambar . ngeh3



 muka buruk xD


 mama cappucino and kak dila . ngeh3 , i just noticed mama makin muda . wakaka . bodek mama sat . =D



 ze boys =D


 Cikgu rosli with the boy (lupa nama) - walaupun terpaksa memakai kaca mata hitam ,demi kesihatan . dia diberi anugerah mempunyai suara yang sangat lunak . Alhamdulillah sejuk perut ibu mengandung . ehehe



 ni pipi , my friend dari smk permaisuri nur zahirah . dia masuk pertandingan peringkat negeri and sekarang dah melancarkan albumnya . tahniah pipi . wish luck for you , pipi dendangkan lagu siti nurhaliza tadi .



 Adik rina with hafni ( anak sedara mama ) and yang pink tu saya lupa qas or qis sebab dia ada twin .


 with adik rina , wajib ada ! apa terjadi sekalipun she is my little sister . wakaka =D


 With my precious abang ! firdaus . hikhik pembuli nombor satu . asyik kenakan saya saja , with madam izuani . and taken by abang azrul =D


 DIET konon , tak makan nasi . tapi balik event di sekolah terus tawaf pizza , ( nanti aku storykan dalam entry khas )


adik with syuhada , dia duorang ni kawan sejak zaman sekolah rendah lagi . walaupun berlainan kelas , dorang saling sayang menyayangi antara satu sama lain . 

sebelum undur diri , selamat hari raya and maaf zahir batin to readers andai ada terkasar bahasa dalam penulisan saya .

p/s: gambar hampir 300 keping , cuma secoet ni je yang saya suka . hahaha . banyak sangat tak tahu nak pilih yang mana . balik tadi tawaf pizza hut , nanti saya storykan dalam next entry k .

Thank for reading !

REVIEW : Anak Cucu Tok Haroon (ACTH) .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sejak belakangan kini , kita kian digempar gempurkan dengan satu video hari raya iaitu SUASANA GANGNAM RAYA , which is from the keluarga 90 name given or famous by ACTH . siap ada barner lagi oiii =D

Video yang diuploadkan oleh ahli keluarga acth di laman sosial youtube mendapat sambutan ramai , sehinggakan tahun ini mereka dikunjungi MHI (Malaysia Hari Ini)  pada pagi syawal 2013 baru-baru ini .

And for this year , mereka muncul lagi dengan video mereka . SELOKA RAYA GENTLEMAN .

The song is combine by malay song and PSY , that was really famous amous .  Please ! Tolong percaya keluarga 90 ni sangat ohsem , dengan ahli keluarganya yang ramai dah saling memeriahkan suasana .  Saya yang tengah menaip pun rasa bahang eksited , hahaha maklum lah pagi raya aritu nenek ( the old one from acth ) buat gwiyomi masa siaran langsung mhi pagi syawal tu . kerlas nenek =)




SELOKA RAYA GENTLEMAN


SUASANA GANGNAM RAYA 

P/S: saya yang taip entry ni pon rasa terhibur dengan telatah keluarga acth ni , mereka memang terbaik . Memori keluarga diabdikan melalui pembikinan video , wohoo terbaik ! 
#lucu tengok abang tu buat aksi . ngeh3

Thanks for reading !