Tuesday, November 26, 2013

It's Over now .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Alhamdulillah , dapat jugak saya menulis blog lagi .

It is over now, I don't know how to say eh . ngeee =D . okay la okay la , good bye semester 1. And welcome semester 2 . hahaha .

My last paper for my final sem1 is on monday, the history exam. Soalan senang sangat , tapi susah bagi kami kami yang tak membaca, hahaha so far so good saya boleh jawab. Tapi bila dengar luahan sahabat-sahabat saya pun unconfident jugak jadinya, apapun yang kami mampu lakukan sekarang adalah berdoa. Semoga Allah dengar doa kami, semoga keputusan semester nanti ramai yang dapat 3 pointer ke atas.

I start miss my classmates already, macam -macam ragam . Kami suka gaduh bila berdebat, especially time pelajaran pengajian am, haha dalam kelas saya semuanya saya anggap macam bestfriends, sebab saya bila orang hormat saya , saya hormat orang, and perasaan sayang tu mula terbit.

And nak tahu tak semua lecturer . eh cikgu =) sangat-sangat lah baik, sampaikan mereka dah macam bff saya pulak dah, hahaha. Saya style dari dulu lagi, kalau ada apa problem , saya suka bertanya. sebab mak kata malu bertanya sesat jalan(take it dears) . So, mungkin keakraban antara saya dengan guru-guru terjalin akibat sebab selalu bertanya, and cikgu-cikgu not just kind to me only, but also my other best buddy.

So, saya berdoa. semoga Allah berikan kecemerlangan kepada saya serta sahabat-sahabat kerana dengan itu kami dapat menggembirakan hati guru-guru kami. Tahun ni jadual agak pack sikit, semuanya jadi kelam kabut. tapi atas pertolongan guru-guru dan sahabat-sahabat semuanya berjalan lancar.

And tahun ni saya sedikit sedih sebenarnya, sebab tahun ni akan terpisah dengan senior-senior who was really kind to me. Well i konnn anak manja mami dedi dan adik manja to my siblings(okay sumpah saya tak malu admit it) so bila dapat senior akak and abang yang baik sangat, rasa macam Ya Allah , sedihnya mereka nak tinggal saya. Sedih sangat, tapi apa yang mampu kita buat adalah keep calm and pray, semoga Allah sentiasa tetapkan mereka berada dalam ingatan saya selamanya. Dear kakak and abang , thanks sebab hadir dalam hidup saya =)


Tahun depan , semuanya akan berubah. My age, i'll become 19. oh no, tapi i tetap perasan i ni forever young =P. tahun depan , saya kena pegang jawatan sebagai salah seorang perwakilan pelajar, and Alhamdulillah apa yang menggembirakan saya ialah, semua bestfriends saya terpilih sama. May Allah rapatkan lagi hubungan between us, so tahun depan i can imagine tugas mesti makin berat. Makin banyak. Semoga Allah kuatkan semangat saya. kuatkan semangat sahabat saya. Saya adalah manusia yang susah gila nak sayang orang, nak suka orang. tapi Alhamdulillah , tahun ni rasanya banyak sangat saya sayang orang. Hahaha mencurah-curah , walaupun awal tahun aritu saya berduka lara, till i kena warded. Entah la, bila sedih. makan tak lalu, semua kerja tak jadi, murung. Tapi bila hari demi hari saya dapat lupakan. And sejak rapat dengan semua orang, i busy. so bila busy sedikit demi sedikit sedih tu akan hilang. Serius. You can do it if you were sad. sejak ada abang angkat kakak angkat bagai jadi happy taw .


Apapun i really want thanked to Allah sebab kurniakan insan-insan yang baik disaat saya memerlukan. Semoga Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik mereka.

Dear F4 team = I love 3 of you so much !
Dear senior 6AG = lebiu lebiu lebiu.
Dear others senior = Lebiu jugak =D
Dear classmates = I love and gonna miss all of you.

So before i ends of my writing, i'll post some photos here =D

 Senior yang tersangat daebak. saranghae !


 My classmates in 2013 . sayang awak semua =)


 Cikgu Mazlan aka aboh and cikgu rozman aka ayah man . Cikgu rozman is the most people i love in smkns . sebab dia sayang saya kahkahkah . and cikgu lan is cikgu geo saya which is very kind to me. terima kasih cikgu .


 Bersama nurain and adik .


 Mama and kakak, yeay nak letak jugak gambar mama dalam ni. hihi . mama saya adalah salah seorang orang yang saya sangat percaya, after mak and mama fee. sebab mama adalah penguat semangat saya di smkns. Thanks mama for being a mom for me , and being a good listener. Anakanda sayang mama.


 Cikgu fauziah, oh maaf cikgu siapa lah yang tak reti amek gambar sampai cikgu tutup mata cenggitu. anyway saya sayang cikgu fauziah, aka ibu. hihi suka sanat time dia buat lawak dalam kelas, sampai lelah saya dibuatnya dek ketawa terbahak-bahak.


 with oppa ? eh hyung. hahaha ni abang kesayangan saya, macam handsome je macam handsome je, bersama omma wani. Hehehe. kalau abang faiz tahu mesti marah ni hahahaha.



 Bestfriend. Deskmate. bukan soulmate. hahaha mirakerr .



 With zaki and others.



 My best friends . woha sayang gila budak-budak ni, 


 with talib, aka ajk tandas perwakilan pelajar. eh gurau je, hahaha. sayang tolik.


 our relationship begin here!


 both of cikgu pengajian am saya, semangat naw belajo pengajian am. dengan cikgu zanariah and cikgu halimah.


 skandal. eh. bff . dulu saya sayang kawan saya, lepastu sebabkan beberapa insiden kami gaduh and lama gila i merajuk , and sekarang dia jadi bff i balik. kay sayang awak haz,.


 tiap kali program kami bertiga tidak dapat dipisahkan. saya , haz and amir. sahabat dunia akhirat saya. inshaallah.


 girlfriends in my class.


 abang azrul , paaaaaaih hyung and omma wani.



 see, kami bertiga lagi .



 abang enam atas, okay la. not bad kihkihkih


 kak yuni and kak deena.



 pembuli saya. hahahaaha. cikgu zana pun dah kena virus suka buli saya sebabkan dorang ah, hihihi anyway saya sayang mereka semua ni sangat-sangat taw.




 abang , kak chik , kak lala and abang azrul.



dorang buat lawak ke apa eh ? hahaha. with madam maznah . kihkihkih

Actually banyak lagi gambar , tapi malas tunggu loading untuk diupload. macam sewel je wifi rumah ni, hahaha. Serius, saya sayang anda semua . 2013 . really means to much for me.

Thanks for reading .