Saturday, January 4, 2014

MY FIRST ENTRY FOR 2014

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

I don't have a lot of thing to shares here , just wanna say happy new year to all my readers .

The 2013 left me , with a lot of sweet . sad . and bad memories . If diberi peluang , tak nak ingat semua kenangan di tahun 2013 . the most thing i'll always remember is . my tokki left me . yeah aku kena redha , kena terima segala ujian Allah .

Seterusnya 2013 , is tahun aku menghadapi STPM penggal 1 , which is wohaaaa susah . tapi Inshaallah ada rezeki nanti , dapatlah keputusan yang cemerlang , sebab bagi aku kalau aku buat habis baik macam mana sekalipun kalau Allah tak redha memang tak akan dapat kan ? so cari lah keredhaan Allah .

Tahun 2013 banyak menguji kesabaran aku serta keluarga , mungkin ujian Allah , sebab aku dimasukkan ke wad sebab blood pressure aku naik melambung , sampai kena pantang . hahaha So far so good now , semua tu dah beransur pulih .

Kalau ikut hati mahu saja , aku cerita semua apa yang aku alami di tahun 2013 , yang membuatkan aku separuh nyawa hilang . Okay stop thinking about 2013 .

2014 .
the beginning was like " Ya Rabbi " bosannya . mean umur aku sendiri dah meningkat to 19 , tapi aku tetap sweet 18 selagi tak sampai bulan 11 nanti hahahaha .

aku sunyi gila rasa , sebab aku dah tak dak tempat mengadu , abang aku dah selamat terbang ke dunia si mata sepet ,(jepun) manakala kakak aku yang sorang sibuk dengan urusan wedding , so nampaknya sendirianlah aku lagi , adik aku ? hurmmmm . dia kalau nak something dengan aku baru dia baik , hahaha bila kat rumah masing-masing buat haluan masing-masing . ahahaha . aku kalau kat rumah kerjanya dengan katil sentiasa , tidur tidur tidur , sebab bagi aku tidur dapat melupakan segala masalah yang aku alami .

2014 , jugak adalah tahun yang akan membuatkan aku tak keruan , yang mana aku akan hadapi 2 peperiksaan penting ,
aku nak kena cover study lagi , cover buat assignment lagi , nak kena urus business lagi(nanti aku review) , nak itu nak ini . banyak kerja nak kena buat .

2014 , adalah tahun yang amat membosankan bagi aku sebab bila aku disekolah aku takde kawan , sebab aku tak rapat dengan classmates aku , bff aku semua kelas lain . so macam last year , aku ada senior . abang-abang yang boleh dibuat kawan . tahun ni aku sunyi .

tahun ni juga aku pegang jawatan sebagai salah seorang perwakilan pelajar , so tugasan agak sedikit berat and aku dah kena bertindak sebagai seorang dewasa , bukan lagi seorang budak yang dahagakan kasih sayang .

ya aku rindu . aku rindu abang aku . rindu senior aku . rindu kawan aku . kawan baik adalah susah nak dicari , aku rindu kawan dizaman tingkatan 5 . ya aku rindu .

k babai , selamat tahun baru . semoga azam tahun baru awak-awak semua tercapai , azam tahun baru saya ?
" nak lebih rapat dengan Allah subhanallah taala " itu je , sebab mati tak tunggu kita , kalau ditakdirkan kita mati ? amal kita dah cukup ke . hehehe


cita-cita aku dari dulu sampai ke kini , nak jadi seorang peguam . ya aku nak jadi peguam , semoga Allah merahmatiku . doakan aku sahabat .

sekian .

No comments: