Tuesday, April 29, 2014

Tetamu dari TEXAS .

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pertama kali , aku nak mintak maaf sebab entry ni mungkin dah basi sebab peristiwa ni berlaku minggu lepas okay . bukan hari ni , atau semalam . heeehe =)

Khamis lepas, sekolah aku ? eh . menerima kunjungan dari sepupu eta sekolah aku. eta(ENGLISH TEACHING ASSISTANT) alah senang nak faham cikgu orang putih la. Anyway cikgu orang putih sekolah aku tu nama dia kevin , dia dengan aku boleh kata rapat ah. macam biasa aku , since 2012 rapat dengan eta cuma 2013 tak sempat sebab aku masuk form6 lewat sikit. so kurang lah kemesraan disitu.

Pagi khamis lepas, lepas solat hajat kemain aku bergegas pergi kuliah muet, tapi hampeh. ada pengunguman para pemegang biasiswa kena berkumpul sebab ada taklimat, sebagai ketua bagi geng-geng fom6 yang dilantik oleh cikgu biasiswa aku pun kena lah hadirkan diri untuk setengah jam, lewat aw kuliah aku aritu.

Anyway, minggu sebelumnya kevin dah janji dengan aku(sms) dia cakap nak bawak sepupu dia datang malaysia, memandangkan minggu ni terengganu bercuti pada ahadnya so dia plan lah nak ke pulau perhentian. so thennnn bla bla. aku tak dapat ikut pergi pulau sebab mati hidup balik pun aku tak rasa mak aku izinkan pergi dengan kevin, kecuali dengan bff aku mak bagi ah.

Okay, biarkan gambar bercerita okay. maaf sebab lama biarkan blog komang aku ni berhabuk----

 Bff aku si syafikah dengan si shamieza. masa ni kitorang baru lepas solat hajat , then dapat announcement ada perjumpaan pemegang biasiswa . ececeh.


 sahabat sejati sentiasa di hati okaylah , pikah is one of my best friend =D



Kevin ni mengada tau. suka sangat buat aksi cun cun gitu hahaha. btw nama sepupu kevin is JAYSON.


sesi beramah mesra bersama jayson , haz dengan faiz berbual-bual bersama jayson.


ni kelakar, sumpah kelakar . kenkonon dorang buat filem pendek "GHOST BUSTER" gitewww. 


candid of them , macam sweet sweet pulak aku tengok hihi


kevin, guru eta yang sangat sporting bagi aku, sebab suka buat lawak and boleh go on dengan jiwa aku. okay la not bad. but i am missing christina chavez !


duorang teacher muet aku, madam maznah and madam izuani.


mentang-mentang tahu aku minat blogging, fotografi bagai siap suruh amek gambar dia and letak dalam blog, cun ahhh , jayson panggil monopod aku "stick" hahaha . mungkin kat texas takde mende monopod ni kot eh ?


madam izuani ajar ni, buat saranghae lah konon . hahahahaha





geram pulak aku tengok gambar ni, aku mintak tolong batchmates aku amek gambar dari center, dia pergi amek dari tepi , macam nak baling je monopod tu. gerammm hahaha. anyway janji ada gambar.


fakulti sastera, cewahhh semuanya gegirl .


si jayson ni duk puji dslr aku , alah hadiah je tu weh . hadiah dari mak aku . terima kasih mak sebabkan dslr hadiah dari mak , dapat juga bergambar comel giteww.


dia pergi peluk talib ali pulak, hahahaha kelakar . konon candid letuwwww.


last ! gambar banyak lagi , cuma setakat ni saja ye, tak kan aku nak ngupload semua dok ?

That all from me, thank you for reading .
Ya Allah rindu nak berblog. okbai

Friday, April 18, 2014

Feeling Vulnerable !

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Anwer the salam first :)

I wonder how many times i've been lied to, no matter how big, small, flat or justified the lie. I admit, i may be having regrets in showing how gullible i can be. I've noticed that some people either take advantage of this or even make fun of me, even if it's just for a joke. Look, it's not that i don't have a sense of humour, but being reminded at how easily it is to be played with something untruthful and trusting someone to believe that it was the truth? It hurts. I don't care if it's a joke, if you didn't mean it, or if you lied to me to save your own back or whatever. I'm courageously saying that i don't deserve it, that having the ability to put trust on someone i thought i could rely on isn't something to be taken lightly of.


Tolong la, when i give my trusted to you please aaaa appreciate sikit .

I just noticed that i have been fooled for a long time, penipuan berkaitan hati -- ( bukan soal cinta okay ) tapi FRIENDSHIP .

Ujian kali ni amat berat bagi aku, aku jenis hati sensitif pantang kena cuit sikit mulalah membara sana sini , kenapa tiap kali perhubungan mesti ada orang ketiga, i mean me and my bestfriend lah, kenapa ? Allahurabbi .

All i'm saying is, please don't lie to me because you know that i'll believe you, that i trust you. One tiny mistake, and that trust will be shattered into a million pieces and well, goodluck in gluing it back together.

bila aku sedih , pantai adalah tempat yang paling perghhh untuk aku meluahkan kesedihan aku --

Sekian.

Friday, April 11, 2014

Second post in APRIL -- I'm back

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Assalamualaikum and hello .

Kevin keep asking me to write blog in english , but i don't think i can do it --- sebab inggeris i hancusss walaupun i reti berbahasa orang putih tapi i takdelah terrorrrrr sangat sampai nak tulis entri pakai bahasa inggeris , but i akan cuba .

Okay i go direct to my point --

Yeah , actually i am missing my blog . I miss carl lesmana's so much ! Lately lah , eh tak --- kebelakangan ini , atau tahun ni . saya jarang sikit post entri dekat blog , serius tahu mood macam dibuai angin sepoi-sepoi .

Bila , i rajin menaip . terus nafsu malas tu datang , setan tu betapa kuatnya godaan kamu . takpe takpe kutuk syaiton laknatullah kejap . hahaa

Beberapa bulan ini , i agak serabut . yeah serabut -- serabut dengan semester , dengan spa interviews lagi . dengan masalah nak handle manusia yang berbagai kerenah . sejak jadi student pra u , i rasa lifestyle agak mencabar sikit .

Januari till march and till now april , i rasa busy gila -- sedangkan tak buat kerja apapun , just hadap laptop , kumpul maklumat , buat assignment ata dengan bahasa comangnya PBS . yeah , Alhamdulillah semuanya dah selesai .

Sekarang fokus pada semester 2 yang dah tak lama nak habis --- lepastu , keputusan interview spa pulak , i takut tak sempat nak habiskan semester 3 . uhuks

Now --- i faced the problem with the " HUMAN " ya rabbi , bukan senang nak hadapi manusia ni , ada pelbagai jenis perangai , at the first i layankan aje perangai gila spesis manusia ni , but lama-lama when i think back -- alah no need lah layan orang yng tak betul , bukan apa , sebab kesian. makin dilayan makin tak betul , kesian jugak . so lepas ni i nak fokus pada kerjaya dan masa depan i .

Instashop pun dah slow-slow off sebab nak fokus pada study , just lately sejak ada handphone canggih sikit , semua gambar dah upload insta , jarang dah upload naik sini -- malas kekdahnya .

so maghilah sama-sama kita menghidupkan kembali carl lesmana , follow me on instagram
 " CARLLESMANA" oh one more , doakan segala urusan saya dipermudahkan olehnya okay .

That all , selamat malam =)

 Hasil cartoon effect . alah kita nak senyum sikit . boleh lah ye =)

Tadi pagi lepas jogging , ummi belanja anak-anak makan . thanks ummi .

Tengah berusaha cari jati diri kembali , i jatuh sebab serabut dengan manusia. jadi untuk kali kedua i harap i takkan jatuh lagi ---

Good nights !


Wednesday, April 2, 2014

biar

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

mata tua yang memandang aku itu--
bundar
pudar

dia tak mahu bilang apa yang mencengkam jiwa usangnya
“biar”
katanya, “biar”.

wahai bonda
berhentilah walau sebentar
dan renungkan mataku yang melaut
khabarkan yang jujur dan ujar
apa menyerabut?

wahai bonda
bercukuplah menggagah tulang rapuhmu
akukan lemahmu
perikan penatmu
kisahkan jerihmu
aku mahu tahu

mata tua yang bagai ada sakti dewa-dewi itu--
harum
senyum

dipukaukan aku nan terus terpana dan terlupakan
“biar”
katanya lagi, “biar”

wahai bonda
bisikkanlah walau sekali
izinkan aku menumpangkan bahu
berikan aku seperca dari beban kamu

wahai bonda
lihatkanlah aku
berlari kini
melompat tinggi
setiapnya kerna kau tak pernah pergi

ah, apa masih ingat lagi
aku suka lari-lari?
kau bagaikan tak peduli
ku biar kau patah hati

ah, apa masih tidak lupa
tengking jerit sama-sama?
makan tak mahu semeja
sahabat lebih berharga

ah, apa mampu kau sudikan
ampun maaf ku sujudkan?
bisa tidak kau teruskan
ku sesat kau tunjuk jalan?

ah, apa layak aku bagi?
tak terbalas sampai mati
kau sungguh yang paling tinggi
istanamu syurga nanti


untuk wanita yang menjadikan aku aku. kerana cintanya. kerana marahnya. kerana sempurnanya. abah. lagu di tepi.

Puisi asal fynn jamal yang ditujukan kepada ayahanda beliau , tetapi kali ini khas buat bonda tercinta saya .