Friday, April 11, 2014

Second post in APRIL -- I'm back

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Assalamualaikum and hello .

Kevin keep asking me to write blog in english , but i don't think i can do it --- sebab inggeris i hancusss walaupun i reti berbahasa orang putih tapi i takdelah terrorrrrr sangat sampai nak tulis entri pakai bahasa inggeris , but i akan cuba .

Okay i go direct to my point --

Yeah , actually i am missing my blog . I miss carl lesmana's so much ! Lately lah , eh tak --- kebelakangan ini , atau tahun ni . saya jarang sikit post entri dekat blog , serius tahu mood macam dibuai angin sepoi-sepoi .

Bila , i rajin menaip . terus nafsu malas tu datang , setan tu betapa kuatnya godaan kamu . takpe takpe kutuk syaiton laknatullah kejap . hahaa

Beberapa bulan ini , i agak serabut . yeah serabut -- serabut dengan semester , dengan spa interviews lagi . dengan masalah nak handle manusia yang berbagai kerenah . sejak jadi student pra u , i rasa lifestyle agak mencabar sikit .

Januari till march and till now april , i rasa busy gila -- sedangkan tak buat kerja apapun , just hadap laptop , kumpul maklumat , buat assignment ata dengan bahasa comangnya PBS . yeah , Alhamdulillah semuanya dah selesai .

Sekarang fokus pada semester 2 yang dah tak lama nak habis --- lepastu , keputusan interview spa pulak , i takut tak sempat nak habiskan semester 3 . uhuks

Now --- i faced the problem with the " HUMAN " ya rabbi , bukan senang nak hadapi manusia ni , ada pelbagai jenis perangai , at the first i layankan aje perangai gila spesis manusia ni , but lama-lama when i think back -- alah no need lah layan orang yng tak betul , bukan apa , sebab kesian. makin dilayan makin tak betul , kesian jugak . so lepas ni i nak fokus pada kerjaya dan masa depan i .

Instashop pun dah slow-slow off sebab nak fokus pada study , just lately sejak ada handphone canggih sikit , semua gambar dah upload insta , jarang dah upload naik sini -- malas kekdahnya .

so maghilah sama-sama kita menghidupkan kembali carl lesmana , follow me on instagram
 " CARLLESMANA" oh one more , doakan segala urusan saya dipermudahkan olehnya okay .

That all , selamat malam =)

 Hasil cartoon effect . alah kita nak senyum sikit . boleh lah ye =)

Tadi pagi lepas jogging , ummi belanja anak-anak makan . thanks ummi .

Tengah berusaha cari jati diri kembali , i jatuh sebab serabut dengan manusia. jadi untuk kali kedua i harap i takkan jatuh lagi ---

Good nights !


2 comments:

Rich Vitamiin said...

Hihi.. Seronok baca blog carl... Sempoi dan santai... Salam perkenalan.. Nama saya linda.. Nice to read your story mory!

http://www.richvitamin2u.com/

Qaseh Vee said...

semoga semuanya berjalan dengan lancar ...