Tuesday, July 22, 2014

Tuesday Midnight thoughts.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


We have been there for each other most of our teenage lives
Went through the worst, dealt with each others strife
Tears that have run down our faces
The love we give the other embraces
We have always helped the other out
And we have always known the other would be there without a doubt
Now you're going through tough times
And I am here making these silly rhymes
I was just writing to let you know
I love you a lot and I hope that it shows
You are very special and loved
Emotions being tossed pushed and shoved
So do me a favor while you are gone
Know I am here waiting no matter how long
I will be here for you until the very end
Because you're rare and that what we call a true friend



Embedded image permalink


Embedded image permalink
practising the text before perfoming. that my style, i got to sit. then keep reading although i was about berdebar tahap gaban, i got do this =) last before i'm quit.




Embedded image permalink

Friday, July 18, 2014

Salam Takziah buat Keluarga Penumpang MH17

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Semalam, gempar jugak dengan berita mh17 yang ditembak jatuh.

Al-Fatihah buat semua penumpang yang beragama islam.

Semalam, aku tak senang duduk. First runsing sebab suami cousin aku pilot mas jugak which selalu jugak gerak ke amsterdam. nasib baik bukan.

Kedua, sepupu perempuan aku yang sedang menuntut di salah sebuah Universiti di Amsterdam balik raya untuk tahun ni. Alhamdulillah, pepagi buta pagi tadi papa dengan paklang dah direct ke subang nak cek semua, call paklang bagai. Alhamdulillah, flight kakak sepupu next day. Mintak-mintak takde pape.

Al-Fatihah.

Monday, July 14, 2014

Apesal

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hello guys.
I'm so sorry, lately i'm a bit rare update my blog.

Sejak akhir-akhir ni, aku jadi kurang rajin(ayat penyedap rasa) sikit untuk menulis, entah kenapa. Mood jadi takde, aku rajin bukak blog aku. Boleh kata tiap-tiap hari aku jadi penyumbang traffic tetap blog aku. heeee sejak dah ada instagram sekarang ni, aku jadi malas nak bukak laptop mahupun deskstop kalau semata-mata untuk update blog. entah la

Apesal?

Apesal?

Apesal?


kadang-kadang, idea tu mencurah-curah tapi malas tu, kalau dia datang dia punya tahap gaban memang perghhh.

Tapi, aku rindu nak cerita semua benda dalam blog ni,

Okay sebenarnya ceghitaaaanya macam ni--

Since blog aku kena hack aritu aku jadi malas nak update sebab. aku takut nanti makin aku post banyak-banyak entry aku terlupa bahawa blog aku ada penceroboh.

Heran jugak macam mana semua ni boleh berlaku.

So, aku nak pesan dekat korang. Jangan jadi macam aku. Korang kena berhati-hati jaga blog korang sebabnya, blog ni umpama nyawa ketiga gitewww. sebab semua benda we shares in our blog. macam aku sendiri semua benda dalam blog aku adalah pasal life aku, so agak merbahaya sedikit. Bila aku tahu blog aku ada stalker tidak diundang, haritu aku sempat buat privacy seketika untuk blog ni. tapi sekarang, aku lega. sebab there is nothing special on my blog. OKAY


apapun, jangan cuba menyerah kalah dalam aktiviti berblog. aku pun tunggu masa yang sesuai untuk kembali aktif macam dulu. just pretend like nothing has happened jela.


Embedded image permalink


Sunday, July 6, 2014

Bukan Senang.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Assalamualaikum.


Aku terbiasa hidup dimanjakan,

Jadi bila tiba masanya aku menyendiri aku rasa takut. Takut bukan apa, takut aku tak mampu untuk berdiri sendiri. Okay, bukan aku nak cakap yang aku lemah. Lagipun sejak kecil aku dah belajar hidup jadi orang susah, dah belajar terima kehidupan yang aku jauh dari didikan seorang ayah.


Okay, lari topik lagi--


Bukan senang, beberapa hari lagi aku akan melaporkan diri bertugas sebagai seorang penjawat awam. Aku bimbang. dipostingkan jauh dari orang-orang yang sentiasa ada untuk aku.


Mak? abah? family. Kawan aku?


Fikir balik. aku kena positif, sampai bila aku nak kena ada mereka baru aku boleh tenang.


Bukan apa, aku terbiasa hidup dalam dunia yang ada orang-orang yang aku sayang disekeliling aku. tapi?


Bila dapat tahu yang aku bakal terpisah jauh dari mereka semua, jadi aku terpaksa berpura-pura bahagia. HATI aku? aku kena berpura-pura gembira kali ni.

Aku tak nak kecewakan mak abah.


Redha mak abah adalah kunci untuk kejayaan aku.


Tak apa. tak apa. aku akan belajar independent. arghhh tapi aku tak sanggup nak berpisah dengan form6 student, especially my only one best friend.

Embedded image permalink



Embedded image permalink

Saturday, July 5, 2014

Buntu : Minta pendapat kalian ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


First of all, i wanna wish Selamat Berpuasa.
Maaf, lambat wish tapi tak kisah la.


Haritu, kalau kalian tengok story story di blog ni pasal kesedihan sahaja sebab terpaksa berpisah dengan sahabat saya si hazazi, yang meyambung pelajaran/kerja dalam bidang MA.


Semalam, masa habis kelas lepas solat dengan am bagai, balik rumah. Masa balik rumah, adik ada tanya.
"Abang, hari ni awak sedih ke bahagia"

Absolutely sedih, sebab pagi tu ada something yang berkait hati berlaku, so saya tak sempat jawab lagi adik pun cakap.

" abang surat awak dah sampai "

Terkedu, sebab saya memang tak nak surat ni sampai. dulu saya dah tolak spa sebab seseorang, sampai gaduh dengan mak abah bagai.

So, for this time. bila fikir masak-masak semalam saya bukak sesawang spa, terus klik setuju untuk menerima kerja tersebut.

Bukan apa, saya tak nak kecewakan mak abah buat kali kedua, jadi lepas ni saya terpaksa relakan form6 saya. terpaksa lepaskan orang-orang yang saya sayang,

So, saya nak tanya pendapat kalian, adakah saya melakukan keputusan yang betul ?

p/s: takleh tidur malam, terfikirkan apa yang bakal saya lalui lepas ni. masih dalam keadaan taruma.