Monday, November 17, 2014

UNEXPECTED VACATION - MELAKA


Assalamualaikumwarahmatullah.

Maaf lama tidak mengemudi blog picisan hamba ini, bukannya tiada idea. idea mencurah-curah tapi masa sahaja yang sangat mencemburui. okay entri aku kali ni panjang berjela, mohon kau kau bersabar baca okay, sebab segalanya aku nak tulis dalam ni sebab aku malas nak update untuk part2 atau part3 sekian.

oh okay.


Haritu :) iaitu 2 minggu lepas, masa tengah lepak dalam opis ada akak attendant inform aku bahawa aku kena pergi kursus dekat melaka, aku ni memang dah start bengong dah time tu sebab aku memang tak suka pergi kursus. serius aku cakap zaman sekolah dulu aku paling tak suka pergi kem, sebab bajet aku kursus ni umpama pergi kem aaaa. bajet 3 hari 2 malam gitu, malangnya tidak. kursus kali ni seminggu dan bertempat di melaka.



Aku time ni sedang bercuti di terengganu, terus direct amek bas ke kl balik rumah akak aku. keesokannya iaitu 09/11 which is date pertama kursus yang juga bersamaan hari jadi aku, bajet pukul 10 gitu kakak dah hantar pergi melaka. wadehel wadehal menatang ni la duk main dalam fikiran aku. sebab aku memang allergic dengan kursus. serius.



Masa sampai dekat tempat tu D'village Resort Ayer Keroh melaka, aku semacam erghhh biasa je tempat dia. (aku bengong, sekian. jahat benau aku sebab kutuk tempat tu pada permulaannya) padehal tempat tu terbaik. motifnya sebab aku tak nak pergi kursus, ko faham tak betapa degilnya aku still salahkan persekitaran padehal aku yang bengong hahaha. bukannya apa sebab birthday aku kot, dahla tak dapat celebrate dengan bonda, takpun dapat sepotong kek pun jadilah. sedih woi :(



So, masa check in tu aku dah nampak dah sorang mamat ni, muka sebijik duabijik cina , kakak aku dah cakap dah maybe dia jadi roomates aku based on beratur sebab aku beratur belakang mamat tu. cehhhh. ego lagi time tu, ko faham k aku kan ego melampau. 



Masa masuk bilik, oh i see nama dia brian richard, kategori abang2 bagi aku okay, aku maintain muda sekian. :3 dah berkenalan bagai, aku turun balik jumpa kakakabang aku, terus sedih gila masa dorang balik. serius aku rasa oh aku ditinggalkan disini. sedih sedih. TAPI?


lepas masuk bilik, havoc kot, baru aku tahu roomates aku ni best gila, sepanjang aku stay dengan dia kemas je bilik, padehal aku lah manusia paling cerewet, tapi stay dengan dia best ah sebab dia seorang yang pembersih okay sekian.


k dah, cukup cite pasal roomates, kang kembang duabijik lubang hidung brian tu baca aku puji dia lebih-lebih. hahaha



okay aku nak cite pasal program pulak, pasal program. jadual tersangatlah pack. gila ko, bangun 5 pagi tidur balik 12 malam lebih. penat sehhh. tapi aku rasa nikmat selepas beberapa hari. first day tu aku tak kenal orang lagi, well bak kata pepatah rusa masuk bandar ke eh ? ke mendape. haha begitulah aku, but on the next day. macam biasa akulah manusia paling ceria kahkahkah.


Masa dekat sana, aku rasa akulah manusia paling bertuah. lepas beberapa hari mungkin aku rasa mereka dah kenal kot aku macam mana, haha manusia paling manja dalam dunia muka gangster berlagak tapi manja. hahaha lepas beberapa hari aku stay dengan semua peserta kemm baru aku tahu perangai masing-masing and serius aku rasa adik beradik aku ramai gila k. 111 orang kot kalau tak silap peserta kursus tu.semuanya adik beradik aku, kami dari social welfare department.



Okay, aku tak nak memanjangkan cerita yang sememangnya dah panjang. benda paling penting aku dekat melaka ni, aku dapat sorang abang yang bapak aaa sangat sehati dan sekepala dengan aku, nama dia ariff affendi,


aku tak tahu acane, dia boleh tarik perhatian aku. padehal aku ni manusia yang susah nak terima orang luar dalam hidup aku, especially pasal adik beradik lepas beberapa tragedi pahit menimpa, namun seminggu bersama beliau aku rasa happy gila serius aku cakap aku happy, dengan style dia , dengan cara dia ketawa, pembuli tegar aku hahahahahahaa. and everythings good goes to him. sekian


Okay, stop. malam tu malam khamis tu. aka malam kelima kami semua peserta program dibawa meronda bandar melaka, and i spend all the time with him alaaaaa mamat sado tu la. yang penting dia berjaya buat aku ketawa, bukan setakat kawan tapi abang. bestla, first time aku naik menara femes tu ala menara taming sari tu, takdelah best mana ponnnnnn cuma aku rasa best sebab tarikan dari abangriff aku tu. hahaha semangat nak naik sebab ada dia hahahaha.



Okay, style aku aku memang tak suka nak berkawan dengan orang lebih tua dari aku, style aku orang yang lebih tua dari aku, aku anggap dorang macam kakak abang aku. serius masa lastday tu aku backmud gila kot, sampai kaknorzie dengan kakno komplain aku masam, aku biasalah budak emosi melampau. bonda call malam tu siap nganjing aku sebab dia tahu aku kalau dah mula sayang orang nak berpisah memang susah, itu style aku k.



Masa balik aritu, aku nangis woihhhh, masa sangat mencemburui kami, arghhh benci. aku nak spend time dengan mereka lagi. tapi takpe, kami dalam jkm ni pasti akan bertemu lagi. dengan bangriff aku of course la, harus and wajib

sebenarnya banyak benda kelakar dan menarik aku nak cite, tapi takpelah jumpa lagi kbai, biar gambar berbicara k.


PERHATIAN : kalau korang tengok gambar nanti, hayati gambar tersebut dan ko boleh bajet la aku jenis camne, k

masa ni tengah selfie abang zul amek gambar, secoet je masuk gambar. sabojela =D





Chris, abang alimin and of course la abang sado aku. si ariff affandi tu. 



and first time jugak seumur hidup aku naik river cruise dekat melaka ni, paling best sebab dapat ronda mengelilingi sungai melaka. and aku bajet bajet titanic malangnya dilambung air sungai yang busuk kahkahkah.











 gambar kenangan paling indah, nangis kot aku tengok gambar ni. seyes rindu =(


 hamba Allah ni keep teasing me non stop, usik aku kemain.






















 dikelilingi abang-abang sado yang sememangnya sado. kbai aku paling muda




 last night peluk nangis =(



aku, akhir, bangriff, bangmin. mekasih semua =)




kat bawah nanti, adalah gambar selfie kami. paling best aku nak nangis woi . seyes touching tengok aksi nih.





























































































serius ak cakap kau tak balik lagi kalau ikut hati aku, sebab aku nak bersama mereka lagi. walaupun jauh tapi mereka dekat dihati aku. cause i love all of you !

thankyou for spend your time read this post =)


2 comments:

idzwa kamaruddin said...

meriah!

Sally Samsaiman said...

panjang gila carl! hahaha..okay, ariff affendi sangat familiar...macam pernah jumpe kat kem mana tah...nnt recall balik..kekeke :P