Monday, December 22, 2014

TAHNIAH DR. FATIN LIYANA ASRI

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Okay, okay macam mana eh aku nak mulakan? Okay-okay. firstly i would like to say congrats to Dr. Fatin Liyana aka kakaten atas berita pertunangan beliau yang aku ketahui dari blog kakcah aka mekcah aka blog Love is Cinta .


By the way terima kasih kakcah atas makluman tersebut. okay, aku buat entry ni nak cerita sebenarnya how fatin liyana inspired me.


Aku follow life fatin liyana ni sejak zaman aku form3 di tahun 2010, masa tu aku kenal dia pun acah tak acah walaupun dia tak pernah kenal aku, tapi benda paling penting aku pernah ingat dia pernah reply komen aku adalah berkali-kali jugak zaman tu masatu pasal nak exam pmr rasanya kihkihkih berzaman. bayangkan zaman tu aku baru umur 15 tahun dan sekarang aku dah nak cecah umur 20 tahun. dari zaman aku jadi budak kecik sampai aku jadi orang besar, dah 5 tahun lebih dah.

Okay, aku kenal blog fatin liyana ni pun dari blog kakak ipar beliau iaitu Maria Elena, iaitu salah seorang yang menjadi sumber inspirasi aku. Entah aku tak tahu nak cakap macam mana, yang jelas i'm enjoy read all of their writing.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okay, port fatin liyana. dia banyak memberi inspirasi kepada aku melalui penulisan beliau. sumpah aku cakap dulu aku selalu mudah give up, mudah down, malas belajar bagai, masa zaman sekolah dulu aaaa. tapi melalui pembacaan di blog fatin liyana, banyak memberi feedback yang positif la pada aku. ginilah senang, bila aku baca blog dia pasal pelajaran ke hape ke aku jadi rajin-- ahaks.

lepastu port paling aku suka pasal travel. melalui pembacaan di blog beliau lah aku pernah travel sorang diri di singapore di usia 17 tahun zaman tingkatan 5. serius.


Aku minat fatin liyana ni bukan sebab cantik ke hape. okay tipu. dia memang cantik. aku minat cara dia, based on pembacaan aku selama bertahun-tahun, aku nampak fatin liyana ni seorang yang kuat semangat. tak pernah mengalah, sentiasa menghadapi cabaran dan dugaan dengan tabah--bsaed on akulah-- so, bila orang yang kita minat tu semuanya positif dengan secara tidak langsung segala pasal kita pun akan jadi positif giteww.


tapi serius, penulisan fatin liyana banyak memberi insipirasi sepanjang aku menulis dari tahun 2010, sehingga sekarang.

oh pasal pertunangan. terbaik aaaaa. dalam diam. ekekeke. no wonder sebab selama ni aku follow instagram beliau tetapi ada suatu hari tu aku try cari dia dekat instagram tapi tak jumpa, and pernah jugak dia private kan blog dia untuk seketika. muehehe.

apapun----

TAHNIAH DR. FATIN LIYANA dan pasangannya DR ANWAR FAZAL =)

sumber berita : blog hazanis aka love is cinta.


11 comments:

Sal But said...

salam kenal ya
Bos Automotive

Sal But said...

salam kenal ya
Bos Automotive

Aishah Amin said...

alamak terus tersuka dengan doktor ini. dia kawin dgn dr anwar fazal yang hensem tu..hahamboiii bagai pinang di belah dua

Carl Lesmana said...

AISHAH AMIN : yap dr anwar fazal the handsome one. bagai pinang dibelah dua. secocok. hihi

ηuя αιмι Ƒαянαηα said...

Tahniah untuk kak paten! Btw, thanks utk info ni. Jemput singgah blog sy http://senyumindah90.blogspot.com

weschairs said...

Oh nk kawin dah..

Nor Marshaliza Shaidan said...

Singgah jalan2...akak singgah

http://marsha-marshashahirnnia.blogspot.com

young girl said...

gambar ni saya ada juga nampak dekat insta rupanya memang betul kak fatin tunang

Sally Samsaiman said...

woot woot! hihihihi....

Muhamad anuar Marsib said...

Ramai yang mencari Berita ini pada minggu lepas... Sehingga blog saya juga turut terkena tempiasnya.. Terima kasih di atas perkongsian info... ;)

Suria Lekatlekitgurl said...

tahniah buat beliau...