Monday, June 2, 2014

Hello June.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sorry, for a bit late june blog posting.
So far so good, the beginning of june was pretty good.

Yesterday? AHAD 1Jun 2014.
So far so good, everything went well as planned, i never thought it will be one of my happy day. sebab apa tau, i rasa hebat gila aaaaa. hahaha. so? how's your day ?

In the morning, after subuh i terus tak sambung tidur, i just continue my reading *baca novel* then my mom asked me pergi pasar untuk dapatkan sedikit barang dapur, so sekarang sejak dah ada lesen memandu tak rasa takut untuk naik atas jalan raya or jumpa PAKCIK polis. haha kalau dulu-dulu memang takut. masa masuk pasar, rasa macam Ya Allah lamanya tak pergi pasar, so i keep walking around the pasar then beli itu dan ini. Mom said to me, she wanna me learn masuk pasar, sebab hari ni pergi sendiri tau usually mak ikut sama. Rasa macam semangat june tu ada aaaa. Barakah sikit.

Tengah hari tu saya plan nak turun ke Kota Bharu Mall kejap sebab i need to meet up someone, tapi atas sebab-sebab tertentu saya batalkan plan tu. so duk rumah layan movie, the hunger games. walaupun dah berkali-kali tengok. nak tengok movie lain external ada dengan omma*my teacher* =) saja nak isi kepuasan. and so on. bla bla bla.

Then got a text message from diknessa, who is my little sister belah family mama and abah*foster family* cakap petang nanti dia ada dekat rumah tokwan, so i macam a bit suprised and boleh imagine the HAPPY day is coming, bila abah dan mama in the house. cause i love abah and mama like i love my own abah and mak. you know vat? abah always make me feeling good or rasa hebat gitu. he's a good father to me.

Tambahan my little sister wahida, wanna meet tokwan before she's going back to terengganu for a vacation for a two weeks. she will be stay with my aunt, dia jumpa tokwan takut tak sempat jumpa tokwan sebab tokwan nak ke makkah. Alhamdulillah sampai seru again.

tadi la, it was pretty awesome when all of my sibling gathered together and have fun,

so far my first june went pretty well.

saya nawaitu dalam hati buka sem3 nanti, saya nak lupakan segala kesedihan, saya nak lupakan orang-orang yang pernah ooooo hampir membuatkan saya jatuh, saya nak move on. so saya akan buang mana-mana yang yang pahit, and buka muka baru. Doakan saya.

oh. esok nak balik Terengganu, hantar adik. 6 tahun saya tak balik kampung di terengganu, well actually not my kampung tapi, tempat saya dibesarkan. kampung teluk menara, manir. selama ni adik dengan mak saja yang balik. saya jarang, Alhamdulillah cuti ni Allah bukakan hati nak balik sana. may everything di bawah perlindunganNya. amin.

next? #throwback

 i would like to introduce my little sister . anessa. the pretty eyes little sister haha
#throwback majlis arwah tokki.


 with irdina and ayman.
#throwback weekend


 adiya and little ayman.
#throwback weekend


 me , lisa and haikal. and yang belakang tu arina, one of my sibling jugak anak mama noormah aka teacher at my school.


haikal.
#throwback pizza's time with haikal's team. 
oh see, kevin who is the weirdo faces, and mat and cikgu lie, sorry mat your picture bit blurr.

aimi, and lisa yang belakang sekali, arina and her cousin then haikal, kevin and me.
#throwback pizza's time.

oh i just noticed, i have one little brother anas, but i don't have a pictures of him sorry anas, later i'll talk about you in this blog. sorry.

then. good night.
xoxo 1:27am JUNE 2 BYE