Sunday, June 8, 2014

Aneh

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Assalamualaikum.

Cuti aku dah masuk minggu kedua, tapi aku tak ready lagi nak berhadapan dengan semester 3. Ya Allah kuatkanlah aku, hari ni pun ada kelas. Kelas sebab cikgu nak bagi penerangan tentang cara nak buat kajian nanti untuk pelajaran geografi. *subjek yang paling aku tak suka* tapi kena belajar menyukai subjek ni sebab untuk semester 3, aku kena capai target aku.

Anyway, life as a student adalah sangat mencabar. mencabar dalam segala hal, emosi, rohani dan jasmani.
Aku tak kuat bab bab emosi, entahla lately mudah sangat nak feeling. tapi aku dah janji pada diri aku, sem3 nanti aku nak jadikan pelajaran ni bff aku, bukan musuh aku. haha InshaAllah.



Oh. lari dari tajuk.
Aneh.

Dua hari ni, aku dapat dua mesej aneh. satu mesej dari cikgu aku, satu lagi kawan. dorang tu guru aku di tahun 2010 dan sahabat aku dizaman tingkatan3.

cikgu : salam tarmizi, awak belajar kat mana sekarang ni?

aneh. sebab usually aku yang tanya khabar cikgu aku, then cikgu tanya aku. cikgu ni ajar aku di tahun 2010, masa zaman tingkatan3, zaman aku nakal tahap hazabedah aaaa. tapi aku selalu ingat cikgu ni selalu belanja ferrero rocher siapa siap kerja sekolah dia. hahaha aku selalu menang bab dapat hadiah, especially hadiah makanan hahahaha.

sahabat : salam mizi, buat apa tu, aku nak mintak maaf kalau ada buat silap dengan ko selama aku kenal ko, dulu zaman sekolah aku selalu pimjam duit ko, kalau ada yang tak terbayar, aku harap ko halalkan, aku takut tak sempat nak bayar.

aneh. macam something nak jadi. tetiba, kawan aku yang dah lost contact dengan aku almost 4 years. contact aku.

aku kalau bab cikgu aku tak heran sangat sebab aku dengan cikgu , memang selalu berhubung. cuma anehnya cikgu mesej aku dulu. bab sahabat tu, aku macam terfikir jugak. apa hikmah disebaliknya. sebab aku selalu ingat mak aku pesan " setiap yang berlaku ada hikmahnya " kan. well we never contact for a long distance kot, tetiba.

apa-apa pun semoga hikmah tu baik-baik belaka. amin

p/s: aku tak tahu apa aku melalut, tapi aku bosan. aku tak ready lagi nak start sem3 hahaha.