Saturday, September 13, 2014

KENANGAN. To Be Remembered.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Hai semua, maaf lama menghilang. ecewah menghilang la sangat, padehal ada je tak kemana pun.
Okay, firstly aku nak bagitahu yang aku dah tukar segala design blog aku yang dulu kalau korang tengok keanak-anakan sangat. sekarang aku dah bertukar ( versi otromen, sebut bertukar) okay aku bertukar sebab aku sekarang sudah mengakhiri dunia persekolahanku.


Okay, mesti ramai yang masih tertanda tanya apa yang berlaku pada aku kan?
Okay, sekarang aku officially sudah berhenti belajar di PRA U Dinamik SMK Nasiruddin Shah, hal ini demikian kerana (ayat pengajian am sangat) aku sudah dipanggil untuk melaporkan diri bekerja.


Okay mesti korang tertanda tanya lagi kan apa yang bakal aku sandang nanti, oh aku akan bekerja di bawah KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA KELUARGA DAN MASYARAKAT. so tak perlulah aku mentionkan jawatan aku kan. Okay, aku dapat SPA untuk memudahkan korang.


Tapi, aku tetap amek exam prau/stpm. aku bekerja tapi aku tak lagi bergelar pelajar TAPI aku amek exam, acane eh aku nak explain bagi korang yang bertanyakan aku. korang faham-faham lah ya. sebab aku pun buntu nak explain hahaha.


Sedih. Gila kau tak sedih, aku manusia paling sedih abad ini, kerana terpaksa meninggalkan dunia persekolahan demi meneruskan masa depan yang aku tercari-cari selama ini, aku pun tak pasti sebenarnya dengan kehidupan aku sekarang, aku rasa masa berlalu dengan cepat. sungguhpun.

So, khamis lepas merupakan hari last aku dekat sekolah, jumpa dengan semua cikgu, semua kawan-kawan, semua junior sampai aku nak nangis woi.


Serius aku sedih amat dong, mana taknya 7 tahun di SMKNS banyak pahit getir aku hadapi sendiri yang meninggalkan begitu banyak kesan pada aku.


So, hari ini ada orang buat majlis kecil-kecilan, aka majlis perpisahan gitu, classmates aku aka kawan rapat aku yang sama-sama mendaftarkan diri bersama aku masa mula masuk form6 dulu. Aku pun tak expect dorang akan buat majlis ni, sumpah aku tak expect.


Gambar aktiviti tak banyak sangat, cuma aku memang terharu gila. sangat-sangat terharu. sebab aku tak sangka aaaaa dorang akan ada sentiasa untuk aku. I would like to thanked to meen, nessa, ain, echah, long, zack, kakcik sebab plan benda ni.


So, today berlokasikan pantai bukit keluang berlangsungnya majlis ni, alah bbq je pun. korang jangan pandang remeh eh. muehehe sebab aku appreciate sangat dorang.

so let picture talks. gambar tak banyak sangat, sebab gambar ain takde dalam dslr hari ni sebab ain datang lambat, anyway bukan aku sorang lelaki k. ada faiz and shafiq teman k =P

 gambar tahun lepas, gambar raya. sumpah sweet gila hahaha.



 so today i really enjoyed. meen and me =)



 time ni tengah bakar ayam, so korang jangan pandang rendah k. aku join bakar ayam jugak muehehe.



 The gilrs. echah, meen, me, zack, kakcik.



 aku baru balik solat time ni, lepastu sambung makan, masa tengah makan. tetiba ain datang dari belakang mandikan aku dengan tepung, tak pasal-pasal aku jadi onde-onde hari ni. sumpah kelakar and kenangan yang akan diingat sampai bila-bila.



 echah and me, my favourite friend. selalu buat aku rasa kelakar. team suka kuat macam aku muehehehe.



 bantai ketawakan aku. kuanghajoooo hihihihi.



aku, nessa and faiz thank you faiz sebab tolong bakarkan ayam muehehehehe.


THE END. nanti aku update lagi. serius sedih ni weh.