Monday, September 15, 2014

Liebster Award

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

I've been tagged for a Liebster Award pt 3. Tetiba, hahaha. btw i rasa it was pretty fun jugak sebab rasa bila lagi nak bermanja-manja dengan other bloggers kan ?

So, nak cakap. I've been tagged by blogger Dunia Murni Firstly i would like to thanked you for tagging me. muehehe.



ni peraturan Liebster Award. 
1. Mention blogger yang nominate anda. 
2. Jawab soalan2 dia, then kemukakan 11 soalan anda pulak. 
3. Nominate blogger lain untuk jawab soalan anda.
4. Bagitau nominee yg dia dicalonkan, nanti syok sendiri pulak kn heheh. Pm FB ke, shout kat blog ke, inform kat KB ke...etc. 
5. Bloggers yang saya tag / calonkn ni..terpulang pada anda nak sahut cabaran, atau x. Kalau dah jawab, komen di entri ni bagi sy baca jwpn anda yg kreatif2 tu. hihi.

so here my answers =)

.1. Nama timangan anda yang anda kurang suka (kalau ada. kalau tak ada, bagitau nama timangan je)
GEE. my friends/family prefer calling me gee and strangers usually calling me as CARL.



2. Hari jadi anda.
my date of birth was 09 November 199_ guess what ? muehehe.


3. Permainan masa kecik yang anda selalu main dengan kawan2. Jangan cakap Temple Run sudah.
masa kecik i prefer main congkak, sebab best gila kot mainan tu. especially time balik terengganu(rumah nenek) so i dengan team sebaya suka mainan tu, ecewahhh.


4. Puas hati tak dengan keadaan hidup anda sekarang? 
my life now? So far so good alhamdulillah. puas hati sangat dengan adanya keluarga yang bahagia dan sahabat penyayang. cuma tak puas hati time emosi tak stabil tu jela. haha


5. Pendapat anda tentang iphone 6 dan iphone 6 plus.
Macam tak best saja, i'm iphone5 user, walaupun 6 dan 6 plus keluar i still sayangkan 5 i, ada jugak plan nak beli 6, tapi sia-sia sebab nanti mungkin akan keluar 6s to 7 maybe =D


6. Apakah konsep blog anda? 
Konsep blog. okay i cakap pasal dulu eh, dulu konsep blog kebudak-budakan sangat. i share semua benda takde tapis-tapis i pakai hentam sebab blog is a place where i pour my ideas and my thought. sekarang ? i rasa i dah besar gila. aka dewasa so, konsep blog sekarang simple dan padat.


7. Anda rasa trend worldwide sekarang apa? Bagi pendapat anda.
selfie. sebab i tengok belambak trend selfie sekarang. mueehehe. pantang jumpa cam orang sekarang mesti akan cakap selfie. eh betul ke i merapu ni? kalau salah harap maaf =D


8. [Baik, sebagai seorang bakal guru saya perlu tanya soalan ni.] Ada tak guru sekolah dulu yang masih anda ingat? Kenapa?
of course. i still ingat semua guru i, eventho guru tadika. why? sebab i respect guru i semua macam mak ayah i. sampai sekarang i masih still contact dengan semua guru-guru dulu. so bila kita respect seseorang aka sayang orang tu sampai bila-bila kita akan ingat dia. termasuklah guru. arghhh i rindu zaman sekolah uwaaaaa.


9. Bagi anda, guru yang paling best ialah guru yang...
selalu belanja i kefci. muehehe eh takdela, guru paling best adalah guru yang tegas semasa mengajar tapi dekat luar dia penyayang, pendek kata guru yang suwittt suwittt.



10. Kalau diberi 10 kupon free, yang anda boleh trade-in dengan apa2 saja, apa yang anda nak beli?
makanan. cause i'm a food lover sekian. makan banyak-banyak =D



11. Pada majlis pengkebumian ibunya, seorang gadis terlihat seorang lelaki yang menepati ciri-ciri lelaki impiannya lalu jatuh hati. Setelah majlis itu tamat, dia asyik terkenangkan lelaki berkenaan sampai tidak lena tidur, namun dia tidak ada nombor atau alamat lelaki berkenaan, malahan tiada siapa yang mengenalinya. Tidak lama kemudian, adik perempuannya meninggal dunia. Anda rasa kenapa?
ENTAH. no komen hihihi. seramsss. TANAH KUBUR. muehehehe. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


so here is my question to you. sorry kalau ada yang tertag nanti.


1- what is your nick name. nak panggil apa ?

2. how old are you ?

3. Berapa lama dah berkecimpung dalam dunia blog. AND who inspired you dalam dunia blogging?

4. Nasihat anda untuk newbie ?

5. Negara paling anda nak sangat pergi ?

6. Anak kelahiran negeri mana?

7. Ciri-ciri blog anda ?

8. Jika diberi pilihan belajar dan kerja mana yang anda dahulukan ?

9. Minat anda ?

10. Jika anda memenangi durian runtuh ecewah 1Juta, apa yang anda akan lakukan dengan duit tersebut ? 

11. Bagaimana anda hadapi stress.

That's all.

tag/ blogger :