Tuesday, March 10, 2015

Dunia tanpa classmates ?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Buat apa seh semua tu? mesti rakan-rakan sebaya aku semua tengah sibuk dengan study dengan final exam bagai. tapi aku tak --- seperti yang korang tahu aku sejak bulan september tahun lepas aku dah stop study aku tapi tetap amek final exam. bukannya sebab aku berhenti kena buang ke apa. tapi, sebab aku terima job offers yang menjamin masa depan aku.



Final result exam pun dah keluar, Alhamdulillah result aku pun so so jela and bersyukur sebab tak lama lagi nak sambung degree. tak sabar nak sambung belajar. anyway bidang tugas aku sekarang ni lebih ke arah kemasyarakatan gitew dalam erti kata lain kerja sosial. aku tengah fikir nak fulltime belajar ataupun buat pjj.



Okay. stop!aku nak start dah ni, kalau tersalah jalan cerita nanti engkorang buat-buat betul eh? boleh eh =) poyo jeee. aku tak nak cerita life pasal kerja tapi nak remind balik cerita zaman belajar. life tanpa classmates sangatlah membosankan bagi aku. dunia kerja dimana aku pekerja paling muda dalam office aku, so faham-faham jela acane okay. tapi aku rapat dengan semuorang dekat office aku sebab aku anggap dorang pun lebih kurang classmates aku yang mana aku boleh makan semeja, gelak bersama, gosip berjemaah (ini tipu). Life aku sekarang jauh gila beza dengan life aku dulu. Bytheway aku merupakan pelajar universiti tot tot yang melarikan diri dari u lepastu masuk form 6 demi nak duduk dekat dengan mak aku, last last aku dihantar jauh dari negeri aku bila aku dapat kerja.


Alhamdulillah, tujuan sebenar aku terima job offers tu sebab nak larikan diri pada dunia pancaroba dulu, tapi tak sangka mendatangkan faedah jugak pada aku. wakaka



classmates ? yeah. seperti yang anda sedia tahu ya tuan puan sekalian, saya diantara manusia manusia paling manja dan punya hati yang sejemput sensitif padehal sado hahaha. gelak sensorang dalam bilik aku sambil taip. ya Allah sumpah aaaa aku cakap aku rindu gila life aku sebagai pelajar dulu. sebab aku jenis sayang sekolah. dulu zaman sekolah aku jenis style aku happy go lucky, jenis gelak sakan. ingat lagi walaupun aku dulu dah masuk form6 perangai aku dan warga-warga dalam kelas aku tak pernah berubah, walaupun kelas kami fakulti sejarah yang menjadi kebanggan (cewahhhh angkat nama kelas sejarah sikit, sebab ada cerita nanti aku sambung kat bawah weh),


Ingat lagi kenangan berlari depan koridor kelas dengan kawan aku, zaman aku gelak kuat-kuat sampai bilik projek stpm boleh dengar. bilik projek tu kat tingkat dua. bapak aaaaa kelakar. lepastu cikgu bm aku dulu aka cikgu disiplin form6 naik tingkat 3 kelas aku lepastu marah-marah kitorang sekelas, lepastu aku yang time tu tak buat apa-apa duk sembang dengan am(kawan baik aku masatuh tapi dah jadi musuh ketat aku aaaaa sekarang, eh takdelaaaa aku sayang dia) hihi dengan aku aku dan am am sekali nama kena mention. padehal yang berlari tu anasuha dengan hazazi.


part paling best, kelas aku ni sporting, kenapa aku cakap sporting. sebab warga kelas aku ni jenis berpuak tau. aku pun tak faham sebab aku join segala jenis puak. bytheway bukan puak sulu or bidayuh bagai. lempang kang kalau engkorang fikir camtu. sambil gelak taip lagi =) dalam kelas aku ni dia ada banyak kategori, jenis puak pendiam, puak 8orang sampai dipanggil SEP 8 BUTIR in kelantanese language ya engkorang. hahaha lepastu puak meja depan jenis rajin gila. lepastu puak meja belakang yang ketawa kuat gila termasuk aku. kahkahkahkah.


benda paling best. sebab classmates aku ni suka MAKAN. aku part makan ni jangan dibawak main dengan aku, sebab aku ni suka sikit kalau bab makan. jenis classmates aku, kalau makan ke nak berjemaah bagai. tu yang aku suka sebab jadi happening. kitorang time exam muka sensorang frust macam nak telan orang. pantang tersentuh angin haha betapa kejarkan kejayaan. korang boleh bayang k macam mana budak budak kelas aku study. dalam kesungguhan study, kena marah. gelak gelak. tapi keputusan stpm baru-baru ni kelas aku ramai gila dapat result cemerlang. eh tak, bukan ramai gila tapi sekelas. memang pecah rekod aaaaa tahun geng aku pegang kelas sejarah sebab classmates aku puak meja depan tasha dah berjaya dapat 4flat lepastu dapat masuk tv lagi meraih kejayaan cemerlang dalam stpm. siap jadi kebanggan terengganu lagi. padehal tasha ni jenis so so je masa dalam kelas dulu. hahaha jahat gilaaaa aku.



jenis budak-budak study dalam kelas aku, aku still ingat lagi nama dorang fadhilah, amalina, anasuha, mira, dan kawan baik aku yang dah jadi musuh aku tu (okay tipu lagi, dia sebenarnya kawan baik aku, seperti entry-entry yang lepas).


yang lain jenis kelaut, termasuk aku. sebab kelas kitorang jenis kelas tadika kau tahu? tak reti duduk diam, kalau cikgu keluar je jenis keluar pun ramai gak. k jahat gilaaaa tapi semua tu dah jadi kenangan kami semua. ingat lagi budak kelas aku ni jenis geng berjemaah kalau keluar kemana-mana hahahaha eventho ketandas. termasuk aku, sebab aku akan berteman kalau nak ke tandas. mangsa ketandas aku abdulrahman dan syafik takpun rais. hahaha


satu lagi aku rindu classmates aku time cikgu mengajar tiap masa gelak, nak nak kalau cikgu cakap si ramizu pulak gelak. habis jenis orang gelak. okayla malas aaaaa tulis lagi. aku nak tayang gambar lak. harap kauorang tak bosan eh?

classmates 6AG enamatas sejarah/geografi.

putera handsome
Abdulrahman - orang yang ingat segala jenis negara time belajar.
Shafik - orang yang selalu kena buli dengan ramizu.
Aku -  jenis manja tak bertempat.
Amir - ustaz kelas aku hahaha
Ramizu - sahabat aku, suka gelak sama-sama. haha
Rais - lelaki tinggi yang suka gelak. kawan baik aku jugak ni. kalau part gelak bagi dia.
Zuha - orang yang jenis suka tidur dalam kelas tapi best student gak.
Hazazi - dia stop form6 sebab nak jadi MA kerlasss kau.

putewiii kacak
ain - suka cakap "smile" dekat aku time aku sedih.
anis - seorang pemuzik tegar eventho kalau aku cakap dengan dia pun dia pakai earphone.
nisa - aku suka bila cikgu mazlan cakap nisa kuyu. tapi kawan baik aku gak ni.
ecah - datin hot dalam kelas aku. sumpah rindu dia kalau dia gelak.
tasha - best student of terengganu lewww.jangan marah tasha
tikah - dia ni dulu aku ajak kapel taknak. eh tipu anyway dia kawan aku haha
mira - no comment =)
suha - tukang masak kelas, sebab dia masak sedap gila.
melina - jenis orang yang suka gelak tapi dia pendiam,. sila faham .
dilah - kecik tapi kalau teriak perghhhh.
ela - ratu airmata. kahkahkah ingat lagi kenangan suhaila kena marah lepastu dia nangis. jangan marah ya ela. tu kenangan kita semua.
cempos - nama dia sharifah, entahla acane leh dapat cempos. sebut elok elok okay.
kaklong - anak pakde cikgu mazlan suka sebut anak pakde hihi. nama dia hazirah.
wani - akak kawasan kelas aku hahaha takdela dia penasihat aku.
zack - nama dia zakiah tapi aku panggil zack sebab su office papa aku dulu nama dia kak z hahahaha.
kakcik - kawan yang jenis nampak slow tapi perghhh power bab stadi.
kakmia- kakak aku, sebab aku iktirafkan mak ayah dia sebagai mak ayah aku. boleh kau ?
fatemy - budak yang jenis suka makan asam, pendek kata bekalan wajib ada haha.
fikin - orang yang bantu aku masa kelas pa tapi paper dia kena koyak dek cikgu pa sebab aku pimjam. weh maaf weh saya rasa bersalah lagi ni ahahaha.


okay let picture play =)


 pizzassss time, masa ni tinggal aku and the gangs jer. ingat ya tasha cempos tikah tinggal pizza dalam meja masa ayah dia datang hahahaha.



 dulu aaaa. sekarang aku prefer sendirian which is membawa diri ke negeri orang. dulu dorang umpama tangan kanan dan kiri aku.




 muka zaman 6bawah, dilantik sebagai ketua kelas dan 6atas diangkat darjat sebagai setiausaha perwakilan pelajar =)



 suha, wani and kaklong. bunyi sikettttt pakderrrrr =)




 kakak farizan la ni amek gambar, habis menyerong. choi spoil mood aku tengok gambar ni. 





 kanak-kanak tadika main pasir ya =)




 chok chokelat celup celup. ingat tak ? mohon salah sorang dalam gambar ni baca blog ni.
















 zack berdiri, wani, kaklong dah kakcik





 kenangan paling akan aku ingat, kejam gilaaaa aaaaaa sebab perkhemahan kena train macam lanun. nangis time ni. woi aku nak buat pengakuan ni, sebenarnya masa dia suruh tutup mata tu. aku dah bukak sikit mata aku. sebab aku curious jugak dia nak buat apa dekat kita semua. aku pura-pura tutup mata hahahahaha.




 candit. tasha dengan mira.




cinta mati gueeee =)




classmates. 

dah la, aku nak tidur pulak.

esok kerja.

tak bangun kang.

happy reading! lebiu