Tuesday, December 27, 2016

Here We Go Langkawi With #MyTravelokaEscapade

Hello everyone, it has been a very very long time i didn't updating my blog, 
so today am in mood to shares with you guys about the Traveloka which is sangat berguna kepada sesiapa yang suka travel macam saya. Hopefully this time traveloka will makes my dream to be in Langkawi again comes true =D

For a sure, lately am a bit busy with the life as a social officer plus now i'm futher my study again, so just because Traveloka is the best site to had fun. so, for this time i hope so that #MyTravelokaEscapade will makes my dream comes true. yehewwww

" YOU NEED A HOLIDAY LAH ! "



For this time, yeah i'm really need a vacation, so the place that i prefer for this time is LANGKAWI, well? langkawi is one of the most famous place in malaysian right? So, for this post i'll shares with you guys the special places in langkawi. By the way the website of www.traveloka.com is the best site which is can help you get the easier when travel.

Sure, here goes.

For a sure, i'll take a flight or drive from KL to Langkawi, which by the site of traveloka you can get the cheapest flight ticket that will shows you once you open the site





So then after you reach in langkawi, you can reach the hotel by this site too ;




So, it turning easier right with the traveloka as i said? =D
So here we go !

I will share with you guys the best place in Langkawi, Malaysia which is will make you wanna come here again in the future.


1) LANGKAWI CABLE CAR

yeah in langkawi you can get the chance to see the natures by the ride.



Tempat Menarik Di Langkawi 9

as this picca shows, the beautiful creations.


2) MAKAM MAHSURI 

by the chance, if you were here you can get to know the history of langkawi and the legends of Mahsuri. Yeah, Mahsuri was a girl born in Pulau Langkawi, which has been vilified and killed for allegedly being alone with a poet named Deramang when her husband Wan Derus out of Pulau Langkawi Mahsuri against the Siamese army.




Tempat Menarik Di Langkawi 1
  



3) DATARAN HELANG

if you was in Langkawi, please go here. the place was so beautiful with the big eagle as the background


Tempat Menarik Di Langkawi



Here you have the opportunity to see the giant statue of the reddish brown eagle preparing to fly built as a symbol of Langkawi Island. Soothing sea breeze make Dataran Lang suitable for walks and display.



4) LANGKAWI SKY BRIDGE




This bridge connected from the top station and 100 meters depending on the mountaintop.
  • You have to ride the Cable Car if you want to bridge these atmospheres.
  • Ticket prices: Included in the ticket price Cable Car

  • Hours of Operation: Monday - Thursday (10 am - 6 pm) | Friday - Sunday (9.30 am - 7.00 pm)
  • Location: Telaga Harbour Park, Langkawi 07000




5) UNDERWATER WORLD


Underwater World Langkawi is the largest aquarium in the country and here you get to see amazing aquatic animals. Underwater World is located at the end of the beach adjacent to the Central Coast. You can find 200 species of marine and freshwater fish. You can also see penguins, Shark, sea lions and fish Arapaima which is the largest freshwater fish in the world.



There is also a tunnel aquarium if you then you can see sharks and turtles swim above you.

Mealtime Animals Every Day
  • African Penguin (11.00 am - 2.45 pm)
  • Rockhopper Penguin (11:15 am - 3:00 pm)
  • Furseal (2.30 pm)
  • Tunnel Tank (3:30 pm)
  • Ticket price:
  • Adults - RM43
  • Children - RM33
  • Seniors - RM26
  • Hours: Weekdays (10 am - 6 pm) | Public holidays (9.30 am - 6.30 pm)
  • Tel: +604 955 6100 | +604 959 1357
  • Location: Zon Pantai Cenang, Mukim Kedawang, 07000 Langkawi
picture sources : www.google.com
thank you for reading my picisan blog


Friday, December 23, 2016

TERIMA KASIH ZALORAMY


Assalamualaikum chuols semua.

Hari demi hari konon nak update blog, tapi tak berkesempatan memandangkan akhir-akhir tahun ni biasalah banyak kerja harus diselesaikan.


Okay, kali ni nak share dengan korang pasal zaloramy. ihiks
sebenarnya minggu lepas masa aku tengah sibuk dengan exam week peperiksaan berterusan usm, aku terima satu email dari team zaloramy untuk collab dengan zalora.


lepastu, pihak zalora bagi aku vaucer bernilai RM100, pada mulanya aku fikir pabenda aku nak buat dengan vaucer tu, last last aku scroll pages ZALORA  lepastu berkenan dengan barangan dalam tu, so masa nak buat payment tu dia bagi choice untuk guna vaucer.


Aku ponnn -- sila sambung ayat ini =D

apa lagi, terus tebus vaucer tu.
so dapatlah kasut dengan beg, muahahaha lepastu aku pon bajet bajet office tayang kasut aku dekat patient

" amboi encik mizi kasut baru ka "

kang kena sebijik dengan patient aku. ahaks


Image may contain: 1 person


No automatic alt text available.

apapun terima kasih team zalora sebab bagi kepercayaan kepada blog ni untuk collab dengan zalora. nanti jemput la lagi ek. kite suka shopping dekat zalora hahaha.


P/S : thankyou for reading. nanti update lagi.

Tuesday, December 13, 2016

ZALORA online fever



Hello everyone.


First of all iols nak story dengan uols semua ni pasal Zalora Online Fever. Please jangan terkejut macam i terkejut neh sebab i nak bagitahu ni i sebenarnya dah terkejut. 

Hohemgeeee.
yehewwwww Zalora kembali dengan The Online Fever. 

I'm so in mood to share with all of you about ZALORA ONLINE FEVER neh !






The time has come where you can get amazing discounts on apparels, shoes, bags, accessories and more to revamp your wardrobe for next year. Out with the old, in with the new! ZALORA has partnered up with several brands this year to provide their customers the best deals starting from 12th December to 15th December 2016. ZALORA Online Fever sale will definitely be the event that all those fashionistas are waiting for and should never miss the chance to grab discount deals and promotion.



Who doesn’t love shopping during sales? Splurge your money and spend on numerous items you have your eye on from ZALORA’s website. Simply enjoy the online fever sale from the comfort of your own and browse through to get the best deals online. Organized to give valuable customers a chance to get great fashion items, there is nothing wrong in doing a countdown for it. The time is ticking and the sales event is getting near.





Join in the fun of these amazing sales at ZALORA as it is within a few days only. The best part is you do not have to enjoy the 12.12 Online Fever event by driving out to malls and being stuck in traffic. You can experience the joy of it all wherever you are with a laptop stuck on your laotop. With just a click away, you can get all the favourite items you want on sale and have it delivered straight to your doorstep. Get your mood up and be prepared for the exciting 12.12 event!


P/S : jom cepat-cepat grab. nanti dah tamat due date jangan menyesal tau, sebab iols dah terkejut ni hehe

Thankyou for reading.



Pengalaman Pertama Menduduki Peperiksaan Berterusan USM


Assalamualaikum and hye semua.
Pertama kali, maafkan saya dan keturunan saya kerana sekian lama sudah meninggalkan dunia blog kayangan saya ini. aummmm haha

Okay, back to the title.
First sekali, entri kali ni memang fokus cerita pasal experience saya hadap exam berterusan, usm yang mana sangat mendebarkan hati saya hahaha.


Seminggu okay tak tidur malam, duk pulun study last last minit. exam berterusan ni adalah pada 10/12/2016 dan 17/12/2016 untuk kos ANSOS, and ni first time exam pb diawalkan. biasanya exam pb dalam minggu intensif di USM.


Actually, dulu masa jadual kuliah keluar, pihak PJJUSM dah sedia maklum letak dalam jadual tu minggu peperiksaan berterusan yang mana tiada kelas. Tapi, untuk student newbie macam kami ni memang tak tahu pabenda satu lah.


So, kitorang pun lek lek jela abaikan jadual tu, hahaha see? Macam bukan pelajar pun adooo. Paling penting, kitorang (i mean saya dan kawan-kawan) alert pasal exam ni pun dalam sebulan dua bulan sebelum exam baru perasan yang kitorang kena exam untuk peperiksaan berterusan ni. 


So, few days before the exam syaitonnn jahat mula menguasai fikiran saya dengan menjadikan saya seorang yang gelabah, which is nervous amat sampai takleh tidur dalam seminggu nak exam tu. yela, saya ni student pjj, dulu zaman sekolah boleh la, bila nak exam cikgu buat kelas, lepastu boleh la kemaskini balik data data dalam kepala ni ahaks. TAPI zaman belajar di universiti ni lain sikit. sebab? saya pjj. lepastu cikgu takdak on time, nak contact lecturer by email tak pun kena call. kadang call lecturer sampai salah bilik hahaha adoyai.



Okay, we go through to the day of the exam neh, mula mula aku sampai tu saya cuak amatttt sebab, dahla lewat, masa tu konfiden tu tahap tinggi nak mampos, biasa saya stay rumah mummy and dada which is family angkat saya yang mana rumah dengan pusat wilayah (uni negeri) sangat dekat dalam masa 5 minit ja sambil tunggu traffic light, tapi hari ni saya lupa saya stay rumah atok yang mana ambil masa 20 to 25 minutes ah untuk sampai ke pusat wilayah tu.


Dah lewat !

Masa tunggu traffic light tu, kawan uni si zaim call cakap dah nak masuk dewan. ye ye dak aku pelengkung jugak si zaim ni, hahaha masa sampai tu orang tak masuk dewan pun lagi, saja ja si zaim ni nak suruh saya cepat hahahaha.

Masa duduk dalam dewan, saya doa macam biasa. macam nak amek espiem gitewww.
Alhamdulillah exam dia so far so good lebih mudah dari estipiemmm hahaha. cuma kena study hard jah.

TIPS PB !
JANGAN LUPA BACA SEGALA KHAZANAH YANG TELAH DIBEKALKAN OLEH LECTURER KITA, SEBAB ALL THE KHAZANAH IS REALLY MEANINGFUL IN THIS PB EXAM.

Okay, tu gambar-gambar kitorang dari PW kuantan, senior tahun akhir dan junior tahun pertama. Yeah hahaha.





okay,
lepas exam terus rasa lega, habis hilang segala keserabutan jiwa untuk seminggu tak tidur.

see you again on the next post! i dekat opis ni ahaks.


Thanks for reading ! 

Sunday, November 20, 2016

Weekend & Tabiat

Assalamualaikum.
Selamat berhujung minggu.

Alhamdulillah, untuk hujung minggu kali ini dapat jugak balik ke rumah family angkat di kuantan.
Okay, so for this weekend nothing much i did, just bangun tido makan tido balik movie lepastu tido balik.

" hellooo kalesmanaaa oi, next month awak ada exam "

yeah. next month saya ada 4 exam yang nak kena attend iaitu exam subjek universiti. sejak jadi pjj student ni kan, hidup jadi tak aman. ha'ah memang tak aman, rasa macam ya rabbi, terikatnya hidup

pffttt " yang ko gedik nak sambung belajar psaipa kalesmana oi " hahaha.

bila dah terikat ni, nak buat kerja pun rasa, ye ye dak aku boleh buat, selalu saya terdetik dalam hati mende ni tau.

takpa, inshaallah. boleh buat punyalah.


Okay, cakap pasal tabiat la kan.
memang every weekend, saya tak kan pernah ada dekat rumah, cuma kalau dalam sebulan tu adalah satu minggu saya akan stick dekat rumah, kemas rumah, dobi ingggg, basuh ingggg hahaha.

so kan nak cakap pasal tabiat, saya kalau tiap kali balik terengganu jer kan, mesti akan ada orang call
" jie, awak kat mana, nak suruh sign ini, itu, blablabla " hello? aku balik kampung on weekend pun still nak ganggu ke? uwaaaaa.

lepastu kan.
paling tak bestnya, tiap kali saya ada kat rumah tak dak orang pun nak call ke apa ke.
krik krik okay hesteg : #bunyicengkerik

HAHAHA

okayla, have fun on your weekend.

tempek gambo dekat office satu muehehe.

thankyou. xoxo carl lesmana @2016

Saturday, November 12, 2016

Hipokrasi & move on

hipokrasi itu bualannya tak bertepi.
maka mau ku biarkan.
perkara yang terlalu intangible seperti ini takkan bersudah.
maka harus aku abaikan.
apa yang aku tau, yang terbaik adalah untuk tidak lagi berterus2 memaut tangan,
kerana itu yang mengkomplikasi semua.
aku sudah pun melangkah dan memerhati dari jauh.
lebih mudah.

okay back to the topic--
i'll blog again, tapi for this time tak terlalu public, and it's all about myself.
hi Assalamualaikum,

ya rabbi, sekian lama tak menulis memang rasa janggal dia tahap nauzubillah.
sekian lama menyepi kerana membawa diri dan memujuk diri yang sekian lama bersedih, sebab bersedih? actually saya sendiri pun dah lupa, so for the past saya memilih untuk bersendiri. Sudah masuk tahun ketiga saya menyepi, dan disaat saat saya cuba untuk bangkit, tuhan hadirkan ujian lagi.

kehidupan sebenarnya adalah sukar untuk meletak kepercayaan kepada orang.
Bulan 8 haritu, saya dah start kembali sambung degree balik, so memang agak pack lah waktu tu, yang mana saya nak kena fokus belajar, fokus kerja dan fokus business. 

lepastu dalam masa yang sama, saya kena alert jugak dengan orang.
which is manusia.
ya manusia.

at this young age, which is i'm oficially 21 pada 09 november 2016 lepas, saya rasa adalah mencabar untuk buat semua benda sendiri. saya juga kena alert dengan semua benda. especially orang.

kenapa?
sebab saya sendiri pun tak tahu, fitrah manusia mungkin tak boleh melihat orang lain lebih dan senang. lepastu ramai pula manusia yang bermuka muka.

actually post malam ni mungkin melalut sedikit.
life teach me a lot. teach me how to handle a negative people.

senang ja saya buat, you positive i stick with you, you negative sorry.
move on and be happy.


Tuesday, October 11, 2016

Fish & Co. 20% Off With SAMSUNG Galaxy Life


Assalamualaikum and hye to all my readers.
Mashaallah terlalu lama blog picisan ini tidak terupdate.


So malam ni, dengan kerajinan tahap rajin amat nak update blog pasal Fish& Co so teruskan jela niat nak update. muehehe, walaupun dalam draf dah berderet post menanti untuk dipublish tetapi keyakinan nak pubish tu tak ada.


Dulu masa awal awal berblog memang rajin lah nak update tangan, tak menang tangan gitewww kalah orang meniaga uols tahap kerajinan iols masa tu. hahaha itu dulu okay. flashback sikit =)


Okay, fokus kepada tajuk penulisan--


Actually macam ni, masa aku balik bangi last week eh? a ah macam tu la. so ada satu malam tu, cousin aku tanya aku pasal
" samsung galaxy life "

i was like, apa benda tu. and terus install la, sebab cousin cakap macam tempat shopping laaaa, yang ada off % gitewww. so, dengan kerajinan aku pun install SGL ni memandangkan wifi di rumah bangi laju ya amatttt. muehehe.


lepas install, aku scroll la apa yang best lepastu decide dengan cousin aku pilih Fish & Co. ni memandangkan F&C ada 20% off , tapi dengan syarat kena ada telefon samsung or whatsoever yang samsung. eh?


Masa aku pergi tu, aku pilih F&C di Ioi City Mall, Putrajaya memandangkan berdekatan dengan rumah, lol padehal jauh jer. ahahaha bangi dengan putrajaya umpama jiran depan rumah okay =P
So, masa pergi tu, siap tanya dekat sistor yang kerja dalam tu.

" sis can i get 20% off by using this phone (sambil aku tunjuk note2 aku) "


lepastu sistorrr tu tolong tebuskan 20% off tu. korang boleh tebus 20% off ni di mana-mana fish & co. yang berdekatan dengan korang tau.

So masa nak bayar bil lebih kurang RM100 lebih dot dot dot dapat la diskaun kena bayar dalam RM90 camtu.


paling penting, aku rasa orang kerja dekat ioi mall ni semua cakap omputih kot, even bangla yang kerja dalam tu okay. maigad =D aku takleh move on lagi hahaa.


macam fail okay sepanjang pakai samsung tak pernah nak teroka pabenda yang ada dalam samsung tu, memang la dunia 2016 aku dah ke depan sikit dengan dunia apple kena gigit (ipong) so memang tak layan la samsung, tapi masa balik bangi baru tahu kepentingan benda alah tu.



 selfie sikit dengan sistor lawyer, sistor engineer and future doctor =D


























first sekali aku nak mintak maaf sebab aku lupa nama setiap menu-menu ni, mana tidaknya semua nama pelik pelik.

untuk menu?
korang boleh refer link kat bawah.




Wednesday, September 7, 2016

Bukan senang


Assalamualaikum

Dah lama tak menulis, cuma sejak dah jadi pelajar dan start pegang laptop balik tetiba rajin nak berblog balik padehal kenyataan dia memang hazabedah hahaha.

Tak tahu nak rasa apa, cuma sejak jadi student degree sambil kerja ni bukan sesuatu yang mudah bagi seorang carl lesmana seperti aku.

Masa first week di USM lepas saja aku dengar lecturer duk kondem mood pelajar duk cerita itu dan ini macam susah ja, habis kelas masa dekat parking lot aku call mak

" mom can i stop my study ? i don't think i can do this mom "

siap cakap orang putih dengan mak sambil nangis okay. gila tak sedih. kau pergi kuliah lepastu kau tengok lecturer macam high high ja semua. aku firstly memang nangis call mak aku, sebab aku takut aku akan kecewakan mak aku.

lepas dah kena ceramah positif dari mak, keluar kereta lap air mata.

kalau orang lain boleh kenapa aku tak boleh?

yes aku sedih sebab aku takut aku tak boleh nak adapt dengan degree, sebab aku pun dah kerja. dalam hati, nak saja aku jadi fulltime student balik. tapi sebab aku still sayangkan job aku.

mak aih. malu doe orang sosial menangis, bagi talk kemain--
tapi itulah, anak dengan mak, sedih susah macam mana sekalipun mom always the best place to share everythings.

so aku dah set dalam minda, aku nak belajar baik-baik.
tetiba nak emosi. maigad hahaha

kbai. sekadar luahan gituuuu.


Saturday, August 27, 2016

Jadi Pelajar Balik


Assalamualaikum and hye to all readers.
Ya rabbi lamanya dah tak update blog ni, mungkin dah bersawang sawang dah. Maklumlah, bila dah kerja ni, masa untuk dunia sosial terpaksa dikurangkan. Terpaksa fokus pada kerja, yela dah angkat sumpah nak kerja elok elok dulu so kena la fokus kerja. HAHAHA

Ingat lagi, masa aktif berblog dulu kemain beli dslr bagai konon nak update blog selalu, tapi bila dah masuk alam pekerjaan ni blog tak terupdate.  Maafkan saya dan keturunan saya hahahaha.



Okay okay--
Meh nak update, muehehe. Entri kali ni panjang dia agak-agak panjang sangat sebab aku memang nak update sekali ja, malas nak janji sebab confirm kalau ada part 2 tu entah zaman bila nak bersambung muehehe. Actually aku sendiri dah start sambung belajar balik, tapi as a pjj student lah. bukan fulltime ya. Alhamdulillah, permohonan nak sambung belajar di USM (Universiti Sains Malaysia) berjaya. Antara beribu ribu orang yang apply, Alhamdulillah im listed as one of the student akhirnya.


05/08/2016
Aku memang dah start cuti, so of course la pepagi lagi aku dah gerak balik Besut, Terengganu which is memang amek masa 4 ke 5 jam nak sampai ke Besut dari bumi pahang ni, memandangkan aku nak sangat bawak mom ikut sekali hantar aku masuk u eventho sebagai pjj student, (bangga okay dapat masuk u balik) sebab masa zaman form6 dulu, adalah sejenis orang tu style berbangga, depa duk cakap bahawa USM ni untuk orang pandai-pandai dan masa tu aku sememangnya kurang pandai dan tak pandai so aku memang tak expect aku dapat masuk USM, so kepada orang yang cerdik pandai tu, aku dah buktikan aku dah masuk USM jugak. muehehe. Sampai-sampai besut, aku memang panik la sebab aku tak prepare apa-apa pun nak masuk U weh, korang faham kan. haha aku bajet masuk u ni pakai packing barang pakaian dan kelengkapan aku ja, NO WAY MENNNN. tak seperti yang aku fikirkan.


Balik rumah mom adalah syurga bagi aku, sebab mom tak berleter pun, malahan mom siap packingkan barang-barang aku. Untuk kali ni nak masuk u, kena bawak bantal sendiri, cadar sendiri, selimut sendiri, lepastu kelengkapan mandian sendiri. Bagi aku yang dah kerja ni, aku bajet bajet masuk u ni macam nak pergi kursus la semua orang sediakan *palaotak dia carllesmana HAHA. semua kena sediakan sendiri.




06/08/2016
Siap warning mom suruh kejut subuh lepastu boleh pulak aku pergi tido balik lepas subuh, sebab penat okay. Sebab sehari sebelum aku balik besut tu aku berada di kuantan, so aku drive dari kuantan ke jerantut rumah aku, then drive balik besut. Penat dia nauzubillah ! so dalam pukul 11 gitu siap packing bagai so bergeraklah dari bumi besut ke bumi pulau pinang melalui Grik, Tasik Banding dsb. Aku sampai-sampai di bumi kedah jam 4 petang which aku stop dulu rumah abang angkat aku di Kulim, Kedah. So rehat rehat kejap lepastu chillakkk. Dalam pukul 6 lebih aku gerak pergi rumah cousin aku di Pulau Pinang. so dia punya letih dan nervous nak masuk U, malam tu aku tak lena tidur. Serius aku punya bedebauuuu sebab takut dapat roommate tak boleh sekepala dengan aku muehehe.


gambar ni aku snap pakai SJCAM, sebab aku tak mampu nak bergopro muehehe. masa ni dekat hentian titiwangsa, bapok ah sejuk atas ni.




yang ni aku lupa nama dia apa, yang jelas ada claypot, nasi kandaq claypot kot. ok aku tibai ja nama dia. hahahaha yang ni, aku pekena di kulim, kedah. masa ni abang aku yang bawak mai pekena nasi kandaq claypot






mom, of course la penema setia aku. tanpa dia haru biru aku, mom pa aku and semuanya lah. sebab eventho dah berdikari, tiap tiap bulan mom wajib kena datang rumah aku jenguk anak dia ahahaa.





07/08/2016
So, hari ni adalah hari melaporkan diri. Yeah im so excited! memang eksitedddd amat ah, nak sambung belajar kan. Pagi tu sepupu aku yang hantarkan, kitorang konvoi which is aku dan mak aku and kereta sepupu aku. So lepas dorang hantar bagai, aku ni macam nak nangis dah. Siap plan dalam hati, kalau dapat roommate tak best habis kelas pukul 10 malam aku chow balik rumah.

Alhamdulillah, masa tengah daftar bilik di Desasiswa Indah Kembara (aku dapat desa ni as penginapan aku),aku whatsapp la dalam group belajar aku which aku amek kos SOCIAL SC, sosiologi Antropologi. whatsapp dalam tu tanya pasal roommates, group tu dah 2 bulan aktif tapi kitorang tak pernah jumpa, so tengah kalut kalut aku decide nak roommate dengan kawan aku sendiri, iaitu Fir, dia tua 2 tahun dari aku which is dia 23 and aku 21 muehehe. Sebab aku bajet, usm akan letak kita random. Apa lagi. seronok dia macam beronok-ronok la. Lepas setel daftar bilik, aku chow dulu ikut sepupu aku balik rumah lepastu jenjalan di penang. sebab aktivti keesokan harinya.


Ni, abewe atau nama dia Hazwan, dia satu negeri dengan aku. Abewe orang terengganu, and yang tengah dukung anak tu isteri abewe. Pasangan duorang ni sangat sporting, btw abewe antara orang pertama aku jumpa di besut. tapi abewe ni citizen bumi penang haha






Ni Firdaus, dia roommate aku, dia asal putrajaya tapi kerja di terengganu. aku dengan dia boleh ngam lah. seminggu dengan dia, memang kamcengggg gila ah. Bagai pasola dengan pramlee. eh eh salah pulak ahahaha.




Ni katil aku, beg tu besar and berat nak mampossss. aku suruh anak sepupu aku yang angkat sebab aku memang takleh angkat berat. inilah dunia aku untuk seminggu, paling tak leh blah kipas no 5 tapi pusing dia macam no 1. aku kemain la bengang tapi sebab roommates aku baik orangnya, jadi aku pun sabar hahaha.





ni semua tulang belakang aku, baju hijau suami sepupu aku, duorang ni cikgu ni smk apabenda entah di pulau pinang nuh hahaha aku pun lupa, yang baju oren ni anak sepupu aku aka pa aku hahaha dia tolong segalanya. 








tang ni ajak selpie lak, akak akak ni semua kenalan aku dah 2 bulan hahaha sebab lepas dapat tau masuk u aku teruih create group wasap hahaha.






Jantung hati. Syurga aku. Mekasih mak untuk segalanya, eventho abang belajar pun mak still support abang.






Ni pasemboqqqq, makan sampai kenyang. pinggan pertama sedap gilos, mai pinggan kedua maafla tetiba rasa pasemboq ni tak sedap hahahaha. statement kejam! harga pasemboq sepinggan ni RM32 hinggit di Padang Kota Lama.




so kat bawah ni bergambar sikit ala ala retis =)







08/08/2016
Aku hari ni, kemain skema ya Ampun, bertie siap ! kalau ah aku tahu usm ni freedom worldwide takdaknya aku pakai tie, tapi sebab fir duk suggest aku kata  " orang jkm kena pakai tie. lambang berwibawa" poooodah, hahahaha

Masuk dewan, aku tengok orang lain steady ja pakai biasa-biasa. HAHAHA. jadual kitorang tak pack sangat sebab team aku tak amek sains, so ada gap tu kitorang bebas la bergerak kemana kesini.


Kemain berbaju purple bertie siap macam nak bentang kes macam hari bekerja hahahahaa




selfie dengan akak dari kementerian yang sama dengan aku yang tengah angkat tangan tu, and akak beruniform hahaha tak nak mention dia kerja apa. kang kena soal siasat nanti =D



Haruslah duduk bersama ! Seminggu jadi skandal aku kahkahkah 





Dia punya daftar kena beratur bapek ah panjang ! Jenuh aku, tapi aku kan overdose so aku buat kerja gila la hahaha




Setel beratur panjang, kami semua awal awal lagi dah siap so pergi la kedai mamak dalam USM tu, sebab aku memang tak breakfast lagi so memang lapauuuu dia tahap nak telan orang.






Amek berkat, 5 tahun lagi aku bergambar macam ni depan ni hahahaha






Jantung aku, without them i maybe not be able to stand. Tepi aku, abewe, abefir, pakai tudung purple zaimah aka zaim atau joyah(aku bahan dia) dan kakyong yang depan sekali.hahahaha





Muka aku dah jadi jerangkung. effect putih dan baju putih so jadilah muka aku berkepala sahaja. ini kad pelajar aku hahaha
-
-
-
-
-
-

so kat bawah ni adalah gambar makanan pemes di penang, nasi kandaq beratoq. Rege dia aku tak pasti, tapi aku boleh go on la dengan nasi ni. sodapppp !



Muka-muka yang tak kan berpecah. see bestfriend. semoga kita susah senang sama-sama lepastu kita grad sama-sama lepastu jadi BOSSSSS sama-sama. HAHAHAHA







Ni, lepas makan kakyong bawak melawat office dia Anjung Singgah di penang, masa nak balik ni lah kereta aku merajuk, sampai tak hidup. nasib ada dorang susah senang aku seminggu. kalau aku ni fleksibel maunya aku kiss sensorang tanda mekasih sebab ada dengan aku hahahaha.






09/08/2016
Aku kemain siap gosok baju putih aku, sebab hari ni wajib pakai baju putih, dan dan masa nak pakai aku terperasan ada kotoran sikit ja, cinonet warna kuning setitik di bahu, so apa lagi aku bahan pakai kot la weh, time tu aku rasa segan gilak, sebab aku sorang ja pakai kot, so bajet-bajet hot la jawabnya. hahaha.


Pakai kot okay. macam nak conference case JKM ja, hahaha




selfie is wajib tetiap pagi muehehe.





Paparazzi everywhere. malu aku, gambar aku kena curi time aku tengah berjalan, lepastu post dalam group " NAK KEMANA TU " hahaha. btw tu la aku kata, depa semua ni kelakaq nak mampuih =)




Janji setia sehidup semati 5 tahun kahkahkahkah




Ni kakjune, orang paling geng dengan aku. haha aku siap kutuk dia tau mula-mula, kalau tahu aku bajet dia ni gemuk, lepastu aku bajet muka dia dah kertu, lepastu aku bayang dia garang. sebab masa penubuhan group wasap tu kakjune ni cakap dia orang paling tua antara kitorang semua, yela masa tu baru beberapa orang dalam group. Rupanya bila jumpa, cantik weh orang dia, lepastu muda, lepastu tak garang, lepastu aku siap mintak maaf dengan kakjune ni, sebab aku bajet aku bajet nama dia JUNIT atau JUNAIDAH and so on atas bayangan kau hahaha tapi kakjune ni amatlah humble orangnya, baik lepastu layan aku macam adik dia okay. kalau kakjune baca confirm dia gelak hahaha






Jom makang ! Lokasi : Padang Kota Lama.





Malam melepak, sebab roommate aku hilang, aku ajak kakyong and zaim pekena mekdi. hilangkan stress gitew. hahaha




kerja dia makan and makan, time ni dia tengah makan jeruk pak ali hahaha saja bocorkan rahsia dia hahahahahaha






so tengah hari tu, abewe bawak lah aku dengan fir cari kedai makan berhampiran USM yang memang digilai ramai, nama kedai dia AWET MUDA and makanan dia memang murah. sumpah murah !




ni gewang aku untuk seminggu jugak sama seperti fir cuma abewe ulang alik sebab dia bekerja di penang.





10/08/2016 -11/08/2016
Okay, for the next day Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan bermulalah kehidupan aku sebagai pelajar di Usm,


By the way, rasa happy tu lain macam sikit for this time ah, sebab dapat kawan-kawan kebanyakan dari department yang berlainan, etc macam aku dari jkm lepastu ada coursemates polis, bomba, dan sebagainya. Paling best, AKU LAH PALING MUDA muaahaha jadi sedaplah abangkan orang dan kakakkan orang hahaha. Btw, aku sangat enjoy dengan kehidupan sebagai pelajar tapi bekerja haha. Lastday dia pada 11/08/2016 tapi aku decide nak balik 12/08/2016 so lepas habis program maka berjimbalah kami semua muehehe.


 Ini team aku, team eseimen dan team segalanya hahaha




 sebab lepas subuh tido balik, so jadilah pakai baju ni pergi kelas, hahahaha lastday konon. btw beg purple tu gift dari USM Library.




Janji 5 tahun lagi, kita bergambar macam ni hahaha


 So, malam last iaitu malam 11/08/2016 abewe bawak pusing bandar penang and pekena char kue tiaw Sany di Penang ni yang sememnagnya famous !






Hari last. tinggal kami bertiga sahaja sebelum aku balik ke kl, fir balik ke putrajaya dan zaim balik ke maran.


Terima kasih kerana sudi membaca coretan perjalanan saya !