Sunday, February 21, 2016

JOM KE BUKIT KELUANG


Assalamualaikum wbt

Salam sejahtera, lately i've been busy with my work so malam ni aku nak review sikit pasal Bukit Keluang , sebab aku tengok overview blog, akhir-akhir ini banyak yang singgah entry pasal BUKIT KELUANG.

Well, seperti yang korang ketahui bukit keluang kini, merupakan salah satu destinasi yang menjadi tumpuan pelancong apabila berkunjung ke Terengganu. Bukit Keluang berada di daerah Besut.

Nak cakap banyak pun, aku dah 2 tahun dah bermastautin di negeri orang, and balik besut pun sebulan sekali ja. Aku daki bukit keluang pun sekali saja, lepastu tak naik dah. Masa aku daki dulu, bukit keluang ni tak open lagi untuk public, hanya open untuk rakyat setempat saja. Sekarang, bukit keluang dah buka untuk public. Rugi tak daki weh, dapat tengok. Bukit keluang juga merupakan destinasi pelancongan yang cukup popular dengan pelbagai daya tarikan, hiking, surfing, mandi manda, banana bot dan pelbagai aktiviti keluarga dan kumpulan.

macam aku dulu, selalu lepak bukit keluang dengan classmates buat reunion bakaq ayam ka, mandi manda ka. 



so, here goes beberapa link yang korang boleh refer entry pasal bukit keluang. klik ja link tu, btw tu semua entry lama-lama k

Keluang Hill - Mari Mendaki Bukit Keluang



terima kasih kerana sudi singgah !


Wednesday, February 10, 2016

RASA JANGGAL UNTUK MENULIS

Assalammualaikum, 

hi korang hi hi hi hi! Intro nampak menarik tak? ke nampak macam newbie yang excited? ah tak kisah la mana-mana. wow rasa cool gila dapat update blog ni after a very long time. tapi the main problem of the world sekarang, Aku rasa janggal gila nak kembali menaip di ruangan blog picisan ni.

Firstly, Alhamdulillah perjalanan hidup di tahun 2016 berjalan lancar walaupun pada awalnya dah ada yang pahit, tapi sebagai seorang yang positif, kita harus bijak berfikir right. Serius rasa macam firsttime tulis blog after sekian lama meninggalkan dunia blog, gara-gara tiada rangkain internet dan banyak luangkan masa dekat instagram.

Well, well. mentang-mentang dah ada instagram, berlagak la sikit. hahaha.
Tengok-tengok balik blog aku ni dah nak masuk 7 tahun, tapi kalau based on post memang lah 6 tahun sebab aku start menulis in 201o sebenarnya tapi dah banyak delete post post lama.


Omaigad. aku sendiri tak sangka aku akan menulis malam ni.
Dulu kemain janji pada diri tak kan berpaling tadah dengan blog, tapi since ada akaun instagram di tahun 2013, aku pun slow slow meninggalkan dunia blog tapi still melakukan bw ke blog blog lain.


Well, life sekarang dah tak macam life dulu dah. dulu zaman bebudak boleh la spend time dengan blog memanjang, tapi sekarang dah masuk alam pekerjaan pun. and and andddd paling penting saiz badan ceq dah besaq gedabak dah. hihi

For a sure. lepasni inshaallah akan kembali menulis seperti biasa, tapi dalam keadaan yang lebih sempoi mungkin.

itew ada dua ig : @carllesmana | @mixieysays jemput ah follow itew hiks.






terima kasih sebab singgah blog itew =)