Sunday, February 21, 2016

JOM KE BUKIT KELUANG


Assalamualaikum wbt

Salam sejahtera, lately i've been busy with my work so malam ni aku nak review sikit pasal Bukit Keluang , sebab aku tengok overview blog, akhir-akhir ini banyak yang singgah entry pasal BUKIT KELUANG.

Well, seperti yang korang ketahui bukit keluang kini, merupakan salah satu destinasi yang menjadi tumpuan pelancong apabila berkunjung ke Terengganu. Bukit Keluang berada di daerah Besut.

Nak cakap banyak pun, aku dah 2 tahun dah bermastautin di negeri orang, and balik besut pun sebulan sekali ja. Aku daki bukit keluang pun sekali saja, lepastu tak naik dah. Masa aku daki dulu, bukit keluang ni tak open lagi untuk public, hanya open untuk rakyat setempat saja. Sekarang, bukit keluang dah buka untuk public. Rugi tak daki weh, dapat tengok. Bukit keluang juga merupakan destinasi pelancongan yang cukup popular dengan pelbagai daya tarikan, hiking, surfing, mandi manda, banana bot dan pelbagai aktiviti keluarga dan kumpulan.

macam aku dulu, selalu lepak bukit keluang dengan classmates buat reunion bakaq ayam ka, mandi manda ka. 



so, here goes beberapa link yang korang boleh refer entry pasal bukit keluang. klik ja link tu, btw tu semua entry lama-lama k

Keluang Hill - Mari Mendaki Bukit Keluang



terima kasih kerana sudi singgah !