Wednesday, September 7, 2016

Bukan senang


Assalamualaikum

Dah lama tak menulis, cuma sejak dah jadi pelajar dan start pegang laptop balik tetiba rajin nak berblog balik padehal kenyataan dia memang hazabedah hahaha.

Tak tahu nak rasa apa, cuma sejak jadi student degree sambil kerja ni bukan sesuatu yang mudah bagi seorang carl lesmana seperti aku.

Masa first week di USM lepas saja aku dengar lecturer duk kondem mood pelajar duk cerita itu dan ini macam susah ja, habis kelas masa dekat parking lot aku call mak

" mom can i stop my study ? i don't think i can do this mom "

siap cakap orang putih dengan mak sambil nangis okay. gila tak sedih. kau pergi kuliah lepastu kau tengok lecturer macam high high ja semua. aku firstly memang nangis call mak aku, sebab aku takut aku akan kecewakan mak aku.

lepas dah kena ceramah positif dari mak, keluar kereta lap air mata.

kalau orang lain boleh kenapa aku tak boleh?

yes aku sedih sebab aku takut aku tak boleh nak adapt dengan degree, sebab aku pun dah kerja. dalam hati, nak saja aku jadi fulltime student balik. tapi sebab aku still sayangkan job aku.

mak aih. malu doe orang sosial menangis, bagi talk kemain--
tapi itulah, anak dengan mak, sedih susah macam mana sekalipun mom always the best place to share everythings.

so aku dah set dalam minda, aku nak belajar baik-baik.
tetiba nak emosi. maigad hahaha

kbai. sekadar luahan gituuuu.