Tuesday, December 13, 2016

ZALORA online fever



Hello everyone.


First of all iols nak story dengan uols semua ni pasal Zalora Online Fever. Please jangan terkejut macam i terkejut neh sebab i nak bagitahu ni i sebenarnya dah terkejut. 

Hohemgeeee.
yehewwwww Zalora kembali dengan The Online Fever. 

I'm so in mood to share with all of you about ZALORA ONLINE FEVER neh !






The time has come where you can get amazing discounts on apparels, shoes, bags, accessories and more to revamp your wardrobe for next year. Out with the old, in with the new! ZALORA has partnered up with several brands this year to provide their customers the best deals starting from 12th December to 15th December 2016. ZALORA Online Fever sale will definitely be the event that all those fashionistas are waiting for and should never miss the chance to grab discount deals and promotion.



Who doesn’t love shopping during sales? Splurge your money and spend on numerous items you have your eye on from ZALORA’s website. Simply enjoy the online fever sale from the comfort of your own and browse through to get the best deals online. Organized to give valuable customers a chance to get great fashion items, there is nothing wrong in doing a countdown for it. The time is ticking and the sales event is getting near.





Join in the fun of these amazing sales at ZALORA as it is within a few days only. The best part is you do not have to enjoy the 12.12 Online Fever event by driving out to malls and being stuck in traffic. You can experience the joy of it all wherever you are with a laptop stuck on your laotop. With just a click away, you can get all the favourite items you want on sale and have it delivered straight to your doorstep. Get your mood up and be prepared for the exciting 12.12 event!


P/S : jom cepat-cepat grab. nanti dah tamat due date jangan menyesal tau, sebab iols dah terkejut ni hehe

Thankyou for reading.



Pengalaman Pertama Menduduki Peperiksaan Berterusan USM


Assalamualaikum and hye semua.
Pertama kali, maafkan saya dan keturunan saya kerana sekian lama sudah meninggalkan dunia blog kayangan saya ini. aummmm haha

Okay, back to the title.
First sekali, entri kali ni memang fokus cerita pasal experience saya hadap exam berterusan, usm yang mana sangat mendebarkan hati saya hahaha.


Seminggu okay tak tidur malam, duk pulun study last last minit. exam berterusan ni adalah pada 10/12/2016 dan 17/12/2016 untuk kos ANSOS, and ni first time exam pb diawalkan. biasanya exam pb dalam minggu intensif di USM.


Actually, dulu masa jadual kuliah keluar, pihak PJJUSM dah sedia maklum letak dalam jadual tu minggu peperiksaan berterusan yang mana tiada kelas. Tapi, untuk student newbie macam kami ni memang tak tahu pabenda satu lah.


So, kitorang pun lek lek jela abaikan jadual tu, hahaha see? Macam bukan pelajar pun adooo. Paling penting, kitorang (i mean saya dan kawan-kawan) alert pasal exam ni pun dalam sebulan dua bulan sebelum exam baru perasan yang kitorang kena exam untuk peperiksaan berterusan ni. 


So, few days before the exam syaitonnn jahat mula menguasai fikiran saya dengan menjadikan saya seorang yang gelabah, which is nervous amat sampai takleh tidur dalam seminggu nak exam tu. yela, saya ni student pjj, dulu zaman sekolah boleh la, bila nak exam cikgu buat kelas, lepastu boleh la kemaskini balik data data dalam kepala ni ahaks. TAPI zaman belajar di universiti ni lain sikit. sebab? saya pjj. lepastu cikgu takdak on time, nak contact lecturer by email tak pun kena call. kadang call lecturer sampai salah bilik hahaha adoyai.



Okay, we go through to the day of the exam neh, mula mula aku sampai tu saya cuak amatttt sebab, dahla lewat, masa tu konfiden tu tahap tinggi nak mampos, biasa saya stay rumah mummy and dada which is family angkat saya yang mana rumah dengan pusat wilayah (uni negeri) sangat dekat dalam masa 5 minit ja sambil tunggu traffic light, tapi hari ni saya lupa saya stay rumah atok yang mana ambil masa 20 to 25 minutes ah untuk sampai ke pusat wilayah tu.


Dah lewat !

Masa tunggu traffic light tu, kawan uni si zaim call cakap dah nak masuk dewan. ye ye dak aku pelengkung jugak si zaim ni, hahaha masa sampai tu orang tak masuk dewan pun lagi, saja ja si zaim ni nak suruh saya cepat hahahaha.

Masa duduk dalam dewan, saya doa macam biasa. macam nak amek espiem gitewww.
Alhamdulillah exam dia so far so good lebih mudah dari estipiemmm hahaha. cuma kena study hard jah.

TIPS PB !
JANGAN LUPA BACA SEGALA KHAZANAH YANG TELAH DIBEKALKAN OLEH LECTURER KITA, SEBAB ALL THE KHAZANAH IS REALLY MEANINGFUL IN THIS PB EXAM.

Okay, tu gambar-gambar kitorang dari PW kuantan, senior tahun akhir dan junior tahun pertama. Yeah hahaha.





okay,
lepas exam terus rasa lega, habis hilang segala keserabutan jiwa untuk seminggu tak tidur.

see you again on the next post! i dekat opis ni ahaks.


Thanks for reading !