Friday, June 9, 2017

SEMANGAT YANG HIDUP | SHEA RASOL


First of all, tak tahu macam mana nak taip entri kali ni.

Assalamualaikum semua,
maafkan saya sebab dah lama tak menaip di ruangan ini.

First sekali Al- Fatihah buat blogger Shea Rasol atau nama sebenarnya Farah Syahirah Rasol yang telah kembali ke negara abadi petang tadi iaitu bersamaan 14 Ramadhan 1438 H /14 Jun 2017.


Kak Shea is orang yang sentiasa menginpirasikan saya dengan banyak perkara positif, Alhamdulillah. Pertama kali mengenali beliau ialah pada pertama kali kami berbalas tweet di twitter dan berdm bertanyakan tips-tips. Saya follow life dia since 2011 sejak mula mula saya bergiat aktif dalam dunia blog, and since that selalu komen komen di blog beliau.


Akhir-akhir ini juga dikejutkan dengan update beliau mengatakan beliau menghidapi kanser, saya seperti tiada apa-apa kerana pada jangkaan saya semuanya akan okay seperti biasa dengan izin Allah, sebab adik perempuan saya juga menghidapi kanser cuma berlainan jenis dan adik saya dapat detect pun in 2016. and kakshea banyak bagi sokongan.


Pasal kakshea, saya memang expect dia akan okay sebab she's never shows kesedihan or something yang sedih-sedih. and saya memang terkejut bila tahu dia sakit lagi semalam, tu pun based tengok ig kak atiyah saadon, memang terkejut nauzubillah. sebab pada perkiraan saya, she will be fine.


Tadi on the way dari pahang ke kl, saya berdoa semoga kakshea akan sembuh seperti sediakala, sebab saya perlukan sokongan beliau sangat-sangat.


Masa tengah sibuk dengan jem di Kuala Lumpur tadi, saya pun buka instagram and benda paling lemah longlai bila adik arwah update she passed away. Allahhuakhbar, tuhan sahaja yang tahu.


Kakak,
terima kasih sebab pernah muncul dalam hidup jie sebagai role model.
semoga kakak tenang disana, jie tak tahu nak kata apa, cuma dari lubuk yang dalam jie sedih sangat-sangat.

Betul kata kakak,
semuanya rahsia Allah =(
semoga kakak tenang disana, kakak akan sentiasa dalam ingatan jie dan orang orang yang mengenali kakak =(

Al Fatihah
Farah Syahirah Rasol
14 Ramadhan 1438 H / 14 Jun 2017.

Pic : instagram @waffym